Overleg:Gaschromatografie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Dz

Ik heb de verwijzing van mobiele fase naar eluens weggehaald omdat dit de term is die alleen van toepassing is bij HPLC. dz 10 sep 2007 22:56 (CEST)Reageren

-Handig is als er een plaatje van de injector bij staat. Waar wordt bijv de carrier gas in gelaten en waar bevindt zich de septum purge?

-Ook zou het fijn zijn als bij de kolom een plaatje staat met de verschillende lagen van de kolom (eerst de mobiele fase, dan stationaire, dan silica, dan polyimidelaag etc.)

- Zo ook de detector, een plaatje waar alles wordt afgebeeld. Zo kan er van de FID uitgelegd worden waar de H2 gas en lucht in komen en waar er een vlam wordt gemaakt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Groep 4 (overleg · bijdragen)

feedback groep 21[brontekst bewerken]

In de kopjes injectie en kolom wordt er vertelt over een monsterwolkje. Dit kan beter als het monster in gasfase worden beschreven om meer wetenschappelijker over te komen.

Verder kan er onderscheid gemaakt worden tussen vloeibare, gas- en superkritische vloeistofchromatografie. Hierbij heeft iedere techniek zijn voor- en nadelen. Het zou handiger zijn als er een link wordt gemaakt naar deze methodes en wat meer uitleg over de voor- en nadelen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door AC1Groep21 (overleg · bijdragen)

Als je het over gaschromatograie hebt kun je de onderverdeling: Gas-Liquid chromatografie en Gas-Solid chromatografie gebruiken. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de Liquid-Liquid Cromatografie (de basis van de Chromatografie) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.27.161.242 (overleg · bijdragen)

vraag groep 16[brontekst bewerken]

Leuke en nuttige informatie, maar na het lezen heb ik nog een paar vragen; Bestaat een split van 0.9 of geeft de chromatograaf dan een hele onreele waarde? Wat is min waarde van split en is er een soort uitgangswaarde? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door HNY 16 (overleg · bijdragen)