Overleg:Gevoel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De vermelding schending auteursrechten is volstrekt ten onrechte. Ik verzoek deze vermelding direct te verwijderen; het is juist de KRO die copyright schendt zie de data van de edit versus die van de uitzending van de KRO --joep zander 27 aug 2006 21:39 (CEST)[reageer]

Inderdaad ik zat er een jaartje naast :-( - - Jeroenvrp 27 aug 2006 21:40 (CEST)[reageer]

brief aan KRO[brontekst bewerken]

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb gemerkt dat u voor uw website gebruik maakt van artikelen uit de Nederlandstalige Wikipedia. Op uw pagina http://dolcevita.kro.nl/uitzendingen/060327uitzending.aspx staat bijvoorbeeld een tekst die deels bestaat uit een, inmiddels oude, versie van het Wikipedia-artikel http://nl.wikipedia.org/wiki/gevoel (zie: http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gevoel&oldid=1622303 Dit juichen wij toe, maar er zit een eenvoudige voorwaarde aan vast, waaraan u nog niet heeft voldaan.

Wikipedia streeft ernaar informatie vrij te verspreiden en voor iedereen beschikbaar te maken. Het is echter noodzakelijk dat de ontvanger, u dus, zich hierbij aan de regels van de "GNU Free Documentation Licence (GFDL)" (vrij vertaald: GNU Vrije Documentatielicentie) houdt. Als u dat niet doet, schendt u de auteursrechten van de schrijvers van het artikel. Doel van de GFDL is, vereenvoudigd gezegd, dat het vrij zijn van de tekst niet verloren gaat, dat wil zeggen, dat iedereen ook weer van uw site de tekst (inclusief eventuele wijzigingen) kan overnemen. De tekst van de GFDL is te vinden op http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html . Die Engelse tekst is de enige bindende versie van de GFDL.

Wie een artikel overneemt moet vermelden dat de tekst vrijgegeven wordt onder de GFDL. Dit is één van de belangrijkste voorwaarden van Wikipedia. Dit kunt u doen door onder elke van Wikipedia overgenomen pagina de tekst: "Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel <artikelnaam>; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License. U mag dit verspreiden, zowel letterlijk als aangepast, zolang u zich aan de regels van de GFDL houdt".

Hierbij moet u dan de tekst "GNU Free Documentation License" linken naar de tekst van de GFDL. Het is beter een kopie van de GFDL op uw eigen server te publiceren, maar een link naar http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html is voldoende. Ook raden wij u ten zeerste aan om te verwijzen naar het originele Wikipedia-artikel. Dat is de makkelijkste methode om aan bepaalde eisen van de GFDL te voldoen (voornamelijk het vermelden van de auteurs).

Ten overvloede merk ik op dat u zelf wel een copyright vermeld alsof u rechten aan onze tekst kunt ontlenen. De betreffende tekst is zoals u kunt zien oorspronkeliijk van mijn hand en vrijgegeven onder hierboven genoemde voorwaarden.

Ik verzoek u een en ander te herstellen en mij te verklaren hoe een en ander heeft kunnen gebeuren.

Alvast bedankt,

Vriendelijke groet

Joep Zander, wikipedia


Antwoord[brontekst bewerken]

Geachte Joep Zander,

U heeft gelijk wat betreft de vermelding van copyright. Mijn excuses. Ik zal de (web) redacteur opdracht geven om duidelijke vermelding van gebruik van wikipedia, indien zo. Waarbij ik wil aantekenen dat wij met de laatste uitzendingen van DolecVita bezig zijn. Na 1 september gaat ons programma uit de lucht.

Vriendelijke groet,


Gerdie Snellers

Eindredacteur DolceVita

Dagelijks van 8.00 tot 9.30 op 747

<email adres verwijderd>

www.dolcevita.kro.nl