Overleg:Glenn Beck

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

POV getinte bijdrage weg[brontekst bewerken]

Ik heb het volgende verwijderd:

"Glenn Beck zorgde in het begin van september 2009 voor veel ophef in de Amerikaanse media met zijn programma "Glenn Beck". In een interview op Fox News Channel gaf hij aan President Obama ervan te verdenken een racist te zijn. Ook beweert hij dat Obama zich omringt met radicale communisten die fundamentalistische veranderingen willen introduceren in de Amerikaanse overheid.

Verscheidene shows droeg Beck op aan de "Green Jobs-Cszar" Van Jones, de adviseur van Obama op het gebied van milieuzaken. In deze shows werd Van Jones het doelwit van allerlei beschuldigingen zoals communisme en racisme. Daarnaast werd Van Jones afgespiegeld als "9/11 truther" en zou hij een campagne hebben gesteund om een radicale communist uit de cel te krijgen, die is veroordeeld voor moord op een politieagent. Nadat Glenn Beck een grote hoeveelheid belastende informatie over Van Jones aan het Amerikaanse publiek toonde zag Jones zijn toekomst als "Green Jobs" adviseur somber in. Op zondagnacht, 6 september 2009 diende hij zijn ontslag in als adviseur van de president. Zijn reactie op de hele affaire gaat niet inhoudelijk in over zijn verleden, maar beschuldigt de conservatieven ervan een smaad- en lastercampagne tegen hem te voeren.

Glenn Beck gebruikt discutabele technieken om problemen aan de kaak te stellen. Zo staat hij erom bekend bewijzen te eisen dat het "doelwit" iets niet heeft gedaan. In principe is volgens Beck iedereen schuldig totdat diegene bewijst dat hij/zij onschuldig is. Het bekende "innocent until proven guilty" is niet het criterium dat Beck gebruikt. Om enigszins zijn suggestieve manier van vragen te verdoezelen herhaalt hij meerdere malen dat hij "slechts kritische vragen" stelt, die vele Amerikanen graag beantwoord zien maar niet durven te stellen.

Het rechtse Fox News staat er om bekend het nieuws op een sensationele manier te brengen. Glenn Beck is zonder twijfel de meeste controversiële reporter die momenteel te zien is op dit netwerk. "

Waar te beginnen?

  • "Veel ophef" - Bron, wat is "veel" ophef?
  • "Ook beweert hij..." - Is dit een feitelijke onjuistheid?
  • Van Jones beschuldigt van Communisme? De man zegt zxelf Marxist te zijn, is het dan nog een beschuldiging? Was het trouwens om te beginnen een beschuldiging of een vaststelling?
  • Van Jones werd afgespiegeld...? Van Jones heeft het 9/11 truther manifest ondertekend en heeft die campagne gevoerd en is daarmee dus een feitelijke vaststelling die hier als wilde beschuldiging wordt gepresenteerd.
  • Zag zijn toekomst somber in na beschuldigingen...? De roep om zijn ontslag werd breed gedragen inclusief door leden van Congress. Ook Obamas woordvoerder wilde niet uitdrukkelijk zeggen nog vertrouwen in hem te hebben.
  • Glenn Beck gebruikt discutabele... - Deze hele alinea is POV getint en bronloos. Wat maakt het discutabel? Waar staat dat dat zijn mening is? Wat is suggestief? Hoe is het anders dan wlke andere tv presentator die een talkshow heeft?
  • "Het rechtse...." en "... zonder twijfel..." - Tja, moet deze nog gemotiveerd worden?

--Kalsermar 14 sep 2009 17:46 (CEST)[reageer]