Overleg:Goudsbloem (soort)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

De regel "Calendulatinctuur is ideaal bij open wonden" is door gebruiker Ghyselen Johan toegevoegd. Deze heeft ook op de pagina van de Moerasspirea wat twijfelachtige pseudomedische informatie toegevoegd. Ik ben vóór natuurgeneeskunde, maar het moet niet als absolute waarheid gepresenteerd worden. Met een open wond moet je naar de dokter. Die moet hem hechten, verbinden of anderszins behandelen (met calendula bijvoorbeeld) maar om te zeggen "Calendulatinctuur is ideaal bij open wonden" is een te erge versimpeling voor een encyclopedie. ¬P.J.M. de Frankrijker

Voor Ghyselen Johan (heeft geen gebruikerspagina), als u dit leest: ik ben niet per definitie tegen uw (ongetwijfeld goedbedoelde) toevoegingen op het gebied van natuurgeneeswijzen, maar ik verzoek u om deze kennis niet te presenteren tussen de empirisch vergaarde kennis van de reguliere geneeskunde. Als u uw informatie wilt onderbouwen met referenties uit primaire wetenschappelijke lectuur, dan zal ik er geen enkele moeite mee hebben.

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Goudsbloem_(soort) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

  • 2020-03-01 17:40:07 (anonieme gebruiker) (/* Toepassingen */ Al acht jaar geen bron -> weg. Bron voor de tweede bewering deugde niet. Ervan uitgaande dat het onderzoek bedoeld is waarnaar direct gelinkt wordt: daar wordt een publicatie genoemd onder "Publications of Results" waarin de titel al aangeeft dat men geen verschil vond met een zalf zonder calendula! ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23245940 ))

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 20 jan 2022 06:17 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.