Naar inhoud springen

Overleg:Gråda

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Tulp8 in het onderwerp Slordig

Slordig[brontekst bewerken]

Dit is een nogal slordig geschreven artikel, dat de lezer met veel vragen laat zitten. Een paar voorbeelden:

  • Het dorp heet Gråda in plaats van Grada.
  • Het is Leksands-Noret (met hoofdletter) in plaats van Leksands-noret
  • "Åke Hyendstrand gaat ervan uit dat het dorp bestaat sinds de IJzertijd." Wie is Åke Hyendstrand?
  • "De ligging naast de rivier is een van de eersten (sic) die werd gekoloniseerd." Hoe kan een 'ligging' gekoloniseerd worden? En door wie?
  • "De grote veranderingskaart uit de jaren 1820 toont 17 boerderijen op huidige locatie." Wat wordt er bedoeld met 'de grote veranderingskaart'?
  • "In de weg naar de rivier net boven Gangsgrådan lag de bootstad Gråda of Båtgropa, vanaf hier kon de overtocht worden gemaakt naar gagnefssidan."
- in de weg?
- wat is een 'bootstad'?
- gagnefssidan is Zweeds en betekent 'de kant van (de gemeente) Gagnef'.
- "In Grådaforsen, waar de grijze energiecentrale uit 1951 werd gebouwd (...)" In het Zweeds staat er Gråda kraftverk, wat 'energiecentrale van Gråda' betekent.
  • "Dichter bij de rivier bij Nordiänget ligt de waterbron van Annika, die als drie-eenheidsbron is gebruikt." Wat is een drie-eenheidsbron?
  • "Aan de noordkant van Grådaberget richting Svartån bevindt zich een bewegend rotsblok, waarvan werd gezegd dat het zich een heel stuk verplaatste (...)" Het Zweedse woord flyttblock betekent niet bewegend rotsblok, maar zwerfkei of zwerfsteen. En ett helt varv betekent niet een heel stuk, maar een hele slag (het rotsblok draaide eenmaal om zijn as).

Ik vermoed dat onbekendheid met de Zweedse taal ten grondslag ligt aan de meeste uitglijers, wat eens te meer bewijst dat je maar beter niet kunt vertalen uit een taal die je niet beheerst. Maar hoe dan ook, in deze vorm doet het artikel meer kwaad dan goed. Marrakech (overleg) 21 jan 2022 16:08 (CET)Reageren

Mee eens. De titel van de pagina is daarom aangepast en de inhoud gesnoeid. Tulp8 (overleg) 21 jan 2022 17:26 (CET)Reageren