Overleg:HILIC

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Ziet er goed en netjes uit!

Misschien kunnen jullie nog wat woorden linken aan andere wikipedia pagina's? Jmave 17 jun 2010 14:47 (CEST)Reageren

Waterige Normale Fase Chromatografie synoniem van HILIC?[brontekst bewerken]

Beste Groep 4, Welkom op Wikipedia. In dit door jullie aangemaakte lemma HILIC staat de zin:

"Andere namen zijn Omgekeerde RPLC (RPLC = Reversed Phase Liquid Chromatography of Omgekeerde Fase Vloestofchromatografie) of waterige normaal fase chromatografie."

Ik vraag me af af Waterige Normale Fase Chromatografie inderdaad een synoniem is voor HILIC. Op de Engelse Wikipedia zijn twee lemma's: en:Hydrophilic interaction chromatography en en:Aqueous normal-phase chromatography. Of doen de Engelsen het fout? Als er onderscheid bestaat is het wel goed om dat onderscheid ook aan te duiden.

Het is tevens wel aan te raden om als het nuttig is te linken naar andere Wikipedia-artikelen als daarover een lemma bestaat. Dat kan door in de tekst dubbele vierkante haken te plaatsen om de precieze titel van het lemma waarnaar je wilt verwijzen ([[precieze lemma-titel]]). Als het artikel bestaat en je voert het goed uit wordt de link blauw (bijv. HILIC). Als het artikel niet bestaat of je maakt een fout is de link rood (bijv. Hilic).

Ik heb een interwiki geplaatst (links onderaan in het artikelmenu) dat verwijst naar het Engelse Wikipedia-artikel over hetzelfde onderwerp. Theobald Tiger (overleg) 17 jun 2010 14:58 (CEST)Reageren

Polymeren?[brontekst bewerken]

De tekst bevat de zin:

De stationaire fase van HILIC bestaat meestal uit polaire varianten van silicagel of andere polymeren (bijv. zwitterionen, Si-OH en diolen).

Zwitterionen, Si-OH en diolen zijn toch geen polymeren? Kan iemand die zin verbeteren? Theobald Tiger (overleg) 17 jun 2010 19:53 (CEST)Reageren

Gebrekkige zin[brontekst bewerken]

Kan iemand de volgende gebrekkige en daarmee onduidelijke zin verbeteren:

De HILIC methode wordt grotendeels gebruikt bij de scheiding van sommige biomoleculen, op basis van polariteit, organische- en anorganische moleculen.

Tussen HILIC en methode moet sowieso een verbindingsstreepje. Bij voorbaat dank. Theobald Tiger (overleg) 17 jun 2010 20:11 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op HILIC. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 apr 2019 13:12 (CEST)Reageren