Overleg:Handel (plaats)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

(reactie)
Deze laatste legende lijkt me nogal discutabel, zie hiervoor de beschrijving over het ontstaan van de Handelse Bergendoor auteur A. Otten.
" Handelse Bergen; (Handel); Genoemd naar de buurtschap ter plaatse die gelegen is tegen de voormalige stuifzandbergen van Handel. Curieus is het hier te vermelden dat in juli 1849 Jonkheer van Riemsdijk, de eigenaar van het kasteel te Gemert, voor ? 44,98 'de Handelse Bergen' kocht van de gemeente. Het gemeentebestuur hoopte daarmee van het geklaag van de omwonende boeren af te komen dat bij aanhoudende stevige wind hun landerijen steeds onderstoven met het schrale bergzand. De gemeente had daarom bij de verkoop bedongen dat de nieuwe eigenaar de bergen met dennen moest beplanten. Door het toedoen van Van Riemsdijk zijn de Handelse Bergen steeds meer geworden tot de Handelse Bossen... (GR 27-7-1967; 13-11-1986)

Een van de bekendste en grootste bedevaarten naar Handel is de Handelse Processie, die jaarlijks door ca. duizend bedevaartgangers te voet vanuit het 40 km. verderop gelegen Valkenswaard wordt afgelegd.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.206.49.51 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Handel (plaats). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 05:31 (CEST)Reageren