Overleg:Handen (Reijers)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Paulbe in het onderwerp school nabij Jan Evertsenstraat ?

school nabij Jan Evertsenstraat ?[brontekst bewerken]

In de huidige tekst lees ik:

"Patromonium koos als locatie voor het werk hun school nabij de Jan Evertsenstraat."

Daar heb ik drie problemen mee:

  • Patromonium, kennelijk is de school (als organisatie) (Eerste Christelijke) LTS Patrimonium bedoeld; ik kan de "o" in een "i" veranderen, maar ook dan is het nog niet in orde.
  • "hun school", na lezen en herlezen begrijp ik dat bedoeld wordt "het nieuwe gebouw voor de school (organisatie) (LTS Patrimomonium)": het is storend dat "school" hier in de ene zin wordt bedoeld als onderwijsorganisatie (en dat moeten wij, onschuldige lezers maar meteen begrijpen) en in de volgende zin betekent "nieuwe school" ineens "nieuw gebouw"(en dat moeten wij, onschuldige lezers ook maar meteen begrijpen).
  • "nabij de Jan Evertsenstraat" ~ Hier is veel mis mee: tweedens: Welke Jan Evertsenstraat? ik woon nu in redelijke tevredenheid in een straat met die naam, maar er zijn meer straten met die naam; Wikipedia is geen Amsterdamse encyclopedie, maar een wereldwijde encyclopedie, en we zitten hier dan wel op de Nederlandstalige tak ~ maar in ieder geval in NL zijn er verscheidene straten met die naam (zie Wikidata of BAG); Maar eerstens: "nabij de Jan Evertsenstraat" is zeker hier een onaanvaardbare plaatsaanduiding: Elk gebouw en bijna elk ander object in NL is verbonden met een "openbare ruimte"(BAG)/straat. Er zijn verscheidene onderdelingen in stadsdelen/wijken etc. Er zijn geen straten officiëel belangrijker dan andere. In ieder geval is in Amsterdam de (grove) indeling in stadsdelen redelijk duurzaam, maar ik mag nu nog niet eens weten in wel stadsdeel of wijk dit gebouw is/was, mijn Jan Evertsenstraat is nogal lang.
Ik probeer nu, met de moed der wanhoop, dingen te corrigeren...

Paulbe (overleg) 9 okt 2018 22:46 (CEST)Reageren