Overleg:Hangarbrand Antwerpse kaai 243 (1978)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Gouwenaar in het onderwerp Bronnen

Bronnen[brontekst bewerken]

Als bronnen worden hier verwezen naar twee archieven, t.w. het Felix Archief en het archief van de brandweer Antwerpen. Dat is imo ontoereikend. Het wekt nl. de indruk dat hier de resultaten van eigen archiefonderzoek wordt gepubliceerd en dat is uitdrukkelijk niet de bedoeling op Wikipedia (zie ter toelichting "geen origineel onderzoek"). Nu neem ik aan dat de genoemde feiten ook indertijd gepubliceerd zijn in meerdere kranten c.q. tijdschriften. Inplaats van ongespecificeerd te verwijzen naar archieven zouden dergelijke bronnen hier gebruikt moeten worden, graag zo gespecifieerd mogelijk t.w. in ieder geval de naam van de krant of het tijdschrift en de datum van publicatie). Om de inhoud te kunnen verifiëren is dit type bronverwijzing onmisbaar. De lezer moet niet opgezadeld worden met gegevens die door eigen onderzoek geverifieerd zouden moeten worden. Dat is strijdig met de uitgangspunten van Wikipedia. Gouwenaar (overleg) 29 aug 2022 11:47 (CEST)Reageren

Kennelijk komt de boodschap niet over. Dan maar heel concreet gevraagd:
  1. In welk nummervan Sodipa staat de beoelde reportage? Wat is de titel en wie is de auteur?
  2. Welke uitzendingen specifiek (datum en titel) worden bedoeld met BRT 02/02/1978 - 10/02/1978?
  3. Welke beelden worden bedoeld met VRT beeldarchief? Graag eveneens datum en titel.
  4. De link naar FelixArchief toont niet het document maar slechts een titel in een archiefinventaris. Is slechts die inventaris hier als bron gebruikt? Dat zou vrij zinloos zijn.
  5. Een ongespecificeerde verwijzing naar het archief van de Antwerpse brandweer is volstrekt onvoldoende. Wat wordt specifiek bedoeld? In een serieuze encyclopedie past dit type verwijzingen niet.
Gouwenaar (overleg) 31 aug 2022 14:33 (CEST)Reageren