Overleg:Hattrick (sportterm)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hattrick in het voetbal[brontekst bewerken]

Daarbij geldt dan officieel nog de strikte voorwaarde dat de drie doelpunten in één helft gescoord worden zonder dat er een doelpunt van een andere speler tussendoor is gemaakt. In dat geval spreekt men van een 'officiële', 'echte', 'zuivere' of 'onvervalste' hattrick.

Er mag hier toch wel bij opgemerkt worden dat het bovenstaande is wat men er op het Europese vasteland van maakt. Bij mijn weten is in Engeland (waar de term vandaan komt net zoals de voetbalsport) een hattrick gewoon de prestatie waarbij een speler drie keer in een wedstrijd weet te scoren, zonder meer. Kijk maar eens op de Engelstalige pagina: http://en.wikipedia.org/wiki/Hat-trick.

--KB72 7 apr 2010 19:49 (CEST)[reageer]

Ik heb een vraag/opmerking over dezelfde zin: "In Nederland wordt vaak de voorwaarde toegevoegd dat de drie doelpunten in één helft gescoord worden zonder dat er een doelpunt van een andere speler van hetzelfde team tussendoor is gemaakt". Is het voor een zuivere hattrick niet zo dat de 3 doelpunten in één helft gescoord moeten worden zonder dat iemand anders tussendoor een doelpunt maakt? En dus niet enkel een speler van hetzelfde team? Jeroen De Munter (overleg) 16 dec 2022 14:38 (CET)[reageer]