Overleg:Hope & Co

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel is een rommeltje. Klopte niet veel van. Bovendien allerlei irrelevante informatie. Slecht gelinkd. Sorry.Taks (overleg) 8 jun 2011 03:11 (CEST) Er is niet naar het Duitse artikel gekeken dat goed in elkaar zit.Taks (overleg) 8 jun 2011 03:42 (CEST)[reageer]

Tijdelijk hier gestald[brontekst bewerken]

Henry Hope Sr is van oorsprong een Schot, zijn vader is Archibald Hope (1664-1743). Henry heeft 7 broers. De meesten zijn handelaars. Thomas en Adrian doen in slavenhandel, anderen vervoeren Quakers van Rotterdam naar Pennsylvanië.

Henry is heel punctueel, en eist dat ook van zijn klanten. Alles moet op tijd worden terugbetaald, maar hij betaalt zijn dividenden ook altijd stipt op tijd. In 1720 emigreert Henry Hope naar Boston.

Zijn zoon Henry Jr (Braintree, Boston, 1736 - Londen, 1811) gaat weer terug naar Amsterdam en treedt in 1762 toe in de firma Hope, samen met zijn neef Jan. Vanaf dat moment heet de firma Hope & Co.

Welgelegen in Haarlem

.Taks (overleg) 8 jun 2011 03:26 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Hope & Co. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 01:48 (CEST)[reageer]