Overleg:Huis Hohenzollern

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Er stond: "Karel Anton nam na het uitsterven van de linie Hechingen in 1869 de titel vorst van Hohenzollern aan. Zijn oudste zoon Leopold was in 1870 kandidaat voor de Spaanse troon, een situatie waarvan Otto von Bismarck gebruik maakte om in oorlog met Frankrijk te raken en zodoende dus de directe aanleiding voor de Frans-Duitse Oorlog was. Zijn tweede zoon Karel werd in 1866 als Carol I vorst en in 1881 koning van Roemenië. Nakomelingen van Leopold (Carol was kinderloos) regeerden over Roemenië tot 1947, toen koning Michael door de communisten werd afgezet."

De volgende zin is verwijderd, omdat het niet om bismarck gaat, overdien is het niet waar of ook maar onderbouwd. Er staan politieke getinte verhalen in die niet waar zijn, maar omdat het over de Preussen gaat, is het geoorloofd.

Toelichting/ onderbouwing: De reden voor de Frans Duitse oorlog was de schuld van Willem I.

De huidige Nederlandse monarchenlijn hebben hierin een belangrijke rol gespeelt. Toen de patriotten eindelijk van deze surrogaat oranjes-nassau's af waren, maar herstelde deze door geweld en buitenlandse interventie door de Preussen (daar dit ook een monarchie was en eigen familie bescherm diende te worden in plaats van landsbelang). En toen was er het erfelijk stadshoudersschap pas in de 18e eeuw! De Preussen zijn het ook in Waterloo geweest in 1815 die de Fransen hebben verslagen. Nadat de Preussen uiteengeslagen waren en de Duitsers Richting Wellington trokken, en op de staatse troepen stootte, was Wilmpie gezellig feest aan het vieren met Wellington in Brussel en hij was pas uren na de slag aanwezig, afijn het brons verteld anders. Als de Preussen zich niet hadden weten te hergroeperen dan waren de Engelse door Napoleon onder de voet gelopen. Maar aar het om gaat is dat ze dankzij de Engelse en de Preussen eindelijk het koningschap hadden weten te krijgen. Weg was een van de oudste Rebublieken met regenten. Bijzonder, omdat de wereld er juist tegen in opstand was gekomen een paar jaar ervoor! Wat dat betreft is die Napoleon ook een misdadiger voor het volk. Deze hele discussie dat deze Willem hele goede banden had met de Engelse (landverraders, is altijd de grote vijand van de Regenten geweest i.v.m. de VOC en hun handelsbelangen, maar ze waren door die geraffineerde Engelse geholpen waardoor ze een marionet zijn geworden.

Toen de Belgisch opstand ook was uitgebroken 15 jaar laten omdat ze van die koning af wilde, verloor pruissen West-luxemburg aan Belgiën. Belgiën stond weer sterk onder invloed van de Franssen die ook op wraak uit waren en daarom kwam het Hertogdom Limburg bij de Duitse Bond. dit heeft de uitverkoren wilmpie nooit bevallen, en daarom heeft hij Luxemburg aan Napoleon III willen verkopen ????? terwijl de Preussen er rechten hadden. en garnizoenen zonder deze erin te betrekken. Op druk van Bismarck heeft Wilpie zijn keutel ingetrokken, maar dit was voor Napoleon III aanleiding om oorlog te verklaren aan de Duitsers.

De Duitsers wisten zich voor het eerst te herenigde en versloegen de Fransen bij Sedan in 1871!