Overleg:Instituut Spijker

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Lucasveldhuizen in het onderwerp Misschien beter?

Onnodig[brontekst bewerken]

Is deze pagina wel nodig? Er worden veel regels zonder hoofdletter begonnen en ook in de zin missen hoofdletters. Ook horen er volgens mij geen vette woorden in te staan behalve de titel. Devreugkx (overleg) 14 dec 2011 17:08 (CET)Reageren

Misschien beter?[brontekst bewerken]

Ik weet niet wie deze pagina heeft gemaakt dus ik wilde het ook niet bewerken. Is de onderstaande versie misschien beter?:

Instituut Spijker

Het Instituut Spijker (soms ook Asospijker) is een middelbare school in het kempische plaatsje Hoogstraten. Op deze school word algemeen secundair onderwijs gegeven, bijvoorbeeld: Latijn, wetenschappen, wiskunde, economie, moderne talen, humane wetenschappen en Grieks.

Geschiedenis

Het eerste gebouw dat op de huidige plaats van de school stond was een zogenaamd spicarium,dat tussen 1535 en 1537 gebouwd werd.

In 1832 arriveerden in Hoogstraten 3 zusters vergezeld door wat meubelen en wat rantsoen. Datzelfde jaar, in niet bijzonder gunstige omstandigheden, begon op 1 juli het nieuwe schooljaar met maarliefst 6 leerlingen. Zo begon de rijke geschiedenis van de school als ussulineklooster en meisjespensionaat. Maar hij zou snel uitgroeien tot een volwaardige school. Aanvankelijk gebeurde het onderwijs in de Franse taal. Frans, pianospel en handwerk waren onmisbaar voor de "demoiselles bien éducées." De eerste uitbreiding van het onderwijsprogramma, de "école de couture", dateerde van 16 augustus 1845.

--Lucasveldhuizen (overleg) 14 dec 2011 17:19 (CET)Reageren