Overleg:Intensieve zorg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

"Intensieve zorgen"[brontekst bewerken]

"Intensieve zorgen" is geen correct Nederlandse benaming. Het is een gallicisme. Het woord "zorgen" is hier verkeerd gebruikt. Een goede Nederlandse vertaling zou zijn "intensieve verpleging" of "intensieve bewaking". Maar de Engelse term wordt vaker gebruikt.

http://vrttaal.net/taaldatabanken_master/taalkwesties/z-zz/tk-1845.shtml

Heer van Robaais 20 aug 2006 14:13

"Intensieve zorg"[brontekst bewerken]

Ik wil u er graag op wijzen dat zowel in Vlaanderen als in Nederland de term intensieve zorg wordt gebruikt om IC's mee aan te duiden. Daarnaast wordt het Engelse zorg met recht vertaald naar 'zorg'. Mijn inziens is de term 'intensieve zorg' juist. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.194.6.105 (overleg · bijdragen) 6 dec 2006 18:46‎

Mee eens[brontekst bewerken]

hoewel ik de term intensive care in Nederland vaker heb gehoord, viel me net in een artikel van de volkskrant op dat ook daar intensieve zorg gehanteerd werd. Nu de term dus zowel in Vlaanderen als in Nederland gehanteerd blijkt (zie bijv. http://www.volkskrant.nl/buitenland/article451425.ece/Eeneiige_drieling_in_Oostenrijk) , lijkt hernoeming naar het Nederlands mij de beste oplossing. Frederik Beuk 8 aug 2007 19:09 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Intensieve zorg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 apr 2019 09:35 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Intensieve zorg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 jan 2020 06:25 (CET)Reageren