Overleg:Internetcensuur

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

online wapens[brontekst bewerken]

Heb het stuk er opnieuw opgezet, maar blijkt gecensureerd te worden.

Ik heb het laten staan, maar wel een bronvraag. Kan u een bron geven voor die toevoeging? MatthijsWiki (overleg) 12 jan 2015 07:25 (CET)[reageer]

Het is lastig om 'een bron' te geven bij censuur. Ik zal echter pogen verdere uitleg te geven in deze. Een online wapenzaak met een .com-adres was onbereikbaar via de ISP, via TOR-routing alsnog geprobeerd, laadde de volledige website. Daar deze site door een bedrijf beheerd wordt, lijkt het mij logisch dat deze ´normaal´ bereikbaar is. Via google/cache wederom geprobeerd, dit leidde tot hetzelfde resultaat (niet ladende pagina), waar via een proxy dus de gehele site werd geladen.

Volgens mij valt dit dan toch onder eigen onderzoek. Met bronnen wordt bedoelt een gezaghebbende objectieve bron waarin uw bewering wordt bevestigd. Los daarvan, is dit censuur of heeft dit te maken met de wapenwet zelf? MatthijsWiki (overleg) 13 jan 2015 07:33 (CET)[reageer]

Dat is inderdaad het geval. wat betreft censuur (Censuur is het gebruiken van de macht van de staat, een andere controlerende macht, een bepaalde groepering, of van bepaalde individuen, om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen.), dit lijkt mij van toepassing, mocht het verhaal kloppen. Mocht u aanvullingen hebben dan zijn deze van harte welkom.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Internetcensuur. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 apr 2018 17:48 (CEST)[reageer]