Overleg:Islamitisch Zuidoost-Azië

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door De Geo in het onderwerp religieuze kaart Indonesie

religieuze kaart Indonesie[brontekst bewerken]

De kaart van religie in Indonesië vind ik nogal vreemd. Het geeft aan dat b.v. Sumatra, behalve het zuiden, moderne islam kent. Op Zuid-Sumatra en op Java zou het de traditionele islam zijn. De islam is vanuit het noorden over Indonesië verspreid. Maar juist in Atjeh (Noord Sumatra) kent men een vrij strikte vorm met islamitisch recht (sharia). Op Java is de islam van oudsher juist sterk beïnvloed door de lokale gebruiken. Ook bij de religieuze kaart van het Indonesisch deel van Nieuw Guinea (Papua), waar zich steeds meer mensen vanuit andere delen vestigen, heb ik twijfels.

Het plaatje was op commons ooit voorgedragen voor verwijdering wegens eigen onderzoek: "Original research. The author seems to have created the map based on wikipedia article. There hasn't been any credible sources backing up the clear cut divide between traditionalist Islam and modernist Islam. The map description lacks sources to substantiate this.". Het is behouden omdat de moderator daar vond dat er op commons geen criteria zijn over betrouwbare bronnen.

Omdat we hier niet zo maar kaartjes kunnen laten zien die zijn gebaseerd op eigen onderzoek en waarbij twijfels rijzen over de betrouwbaarheid van de informatie zal ik het kaartje nu maar verwijderen. groeten, De Geo (overleg) 4 mei 2023 18:18 (CEST)Reageren