Overleg:Ja zuster, nee zuster

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door 82.170.88.56 in het onderwerp Reconstructie

film & toneelstuk[brontekst bewerken]

Was het niet zo dat de film in 1999 in premiere ging en in 2002 de toneelstuk? Marcos 3 sep 2006 19:10 (CEST)Reageren

Nee, het toneelstuk kwam toch echt in 1999 en de film in 2002 (zie ook: [1]) TOM 15 dec 2006 14:10 (CET)Reageren

Voor zover ik mij kan herinneren heeft Wim Kan ook een keer meegespeeld bij een uitzending van Ja zuster nee zuster. Er was iets met een porcelijnen koetje dat op de schoorsteenmantel stond. Dit koetje stond hem im de weg. Ik herinner me nog zijn voor zichzelf uitgesproken commentaar:"Koetje, koetje over je eigen hoofd".

Vooruitstrevend, maatschappijkritisch en baldadig[brontekst bewerken]

Het is een beetje een braaf artikel over een nostalgisch televisieprogramma, zoals het er nu bij ligt. Ik lees in het artikel namelijk nog niets over maatschappijkritiek, vooruitstrevendheid en doorbreking van taboes in de serie. Naar het schijnt is dat wel het geval geweest, met onderwerpen als immigratie, homoseksualiteit, driehoeksverhoudingen enzovoort. En baldadigheid van Annie M.G. niet te vergeten, in "het stekkie van de fuck-fuck-fuchsia".... Ik heb er zelf geen kijk op, op hoe men hier in de jaren 60 tegenaan keek. Maar misschien kan iemand van een oudere generatie hier wat over schrijven? Sietske Reageren? 6 mrt 2010 13:45 (CET)Reageren

Steungroep Rusthuis vol herrie + eerste JZNZ musical[brontekst bewerken]

Eind jaren 80 heeft een viertal JZNZ-fans onder de naam 'Steungroep Rusthuis vol Herrie' de VARA onder druk gezet om de jaren 60-serie te herhalen. De omroep kwam met allerlei uitvluchten: na 20 jaar zou de serie te truttig zijn, of de banden zouden bij een studiobrand vernietigd zijn. Na enige publiciteit kwam de aap uit de mouw: de VARA had uit schaamte niet willen toegeven dat ze de dure JZNZ-ampexbanden uit zuinigheid voor andere opnamen gebruikt. Het viertal vond inmiddels de meeste tv-scripts terug, die Annie Schmidt zelf niet meer had, en een oproep op de radio resulteerde in toezending van privéopnamen van de serie op geluidsband en cassette. Daar zijn naderhand cd's van vervaardigd met tussenteksten ingesproken door Hetty Blok. Vervolgens heeft het Crea Popensemble aan de hand van de tv-scripts in 1993 een musical opgevoerd, die onmiddellijk was uitverkocht. Uniek in de geschiedenis van het Crea Theater werd eind dat jaar een reprise ingelast, zoveel vraag was er naar. Toen was de interesse van Hilversum eindelijk gewekt, werd het in die jaren wanordelijke omroeparchief doorzocht en kwamen nog enkele verloren gewaande fragmenten boven water. Navraag van de steungroep bij een JZNZ-regisseur leverde bovendien een door de jaren aangetaste privévideo op met een deel van een JZNZ-aflevering, opgenomen met een van de eerste homerecorders. Met diverse beeldfragmenten is in de jaren 90 een tv-programma vervaardigd in het kader van 30 jaar na dato, al betreurde 'Steungroep Rusthuis vol Herrie' dat veel materiaal was blijven liggen. Het succes van de JZNZ-theateropvoering bleek het begin te zijn van meerdere musicalproducties gebaseerd op tv-series zoals 'Hamelen' en 'Het Schaep'. Het viertal vernoemde hun steungroep overigens naar de ondertitel van de serie: 'Ja zuster, nee zuster, een rusthuis vol herrie'. Wie deze gegevens wil verifiëren die leest bijvoorbeeld de Elsevier van 23-10-1999 maar of raadpleegt het krantenarchief. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.163.196.240 (overleg · bijdragen)

Reconstructie[brontekst bewerken]

Op NPOradio1 was de suggestie met de tapes een reconstructie te maken. Die zal er dan wel komen in enige vorm.

(Radio1 #OOG of #Kunststof afgelopen week ..)

82.170.88.56 31 jan 2016 12:46 (CET)Reageren