Overleg:Jaap Valkhoff

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Biografische data heb ik niet dus gaarne aanvullen als u die wel hebt.--Maarten1963 18 dec 2005 03:10 (CET)Reageren

Hier de enige bron die ik heb kunnen vinden die melding maakt van zijn overlijden: [1] --Maarten1963 18 dec 2005 22:52 (CET)Reageren

  • Volgens mij was het met één f. Dus neem ik maar de vrijheid van Jaap Valkhoff een doorverwijzingspagina te maken.

Hier de originele tekst van het andere artikel: Jaap Valkhoff Ga naar: navigatie, zoek Jaap Valkhoff (Rotterdam, 1910-1992) was een Nederlandse tekstschrijver en zanger. Bekende liederen van zijn hand zijn Diep in mijn hart, Oh Johnny en Hand in hand, kameraden.

Valkhoff maakte deel uit van het legendarische accordeontrio The Three Jacksons. Bekend werd hij vooral door zijn teksten voor een groot aantal zangers, met name Tante Leen, voor wie hij Diep in mijn hart (1943) schreef, maar ook Steeds ben jij in mijn gedachten, Rode rozen voor mij, Kijk mij eens aan en Oh Johnny.

Het Feyenoord-clublied Hand in hand, kameraden, dat al sinds de jaren dertig door aanhangers van diverse clubs was gezongen, werd in 1961 door Valkhoff van een nieuwe couplettekst voorzien, die sindsdien geldt als de officiële versie.

Als Slome Japie had Valkhoff 1965 een hit met Ik heb mijn hart op Katendrecht verloren, een vertaling van het Duitse Ich hab' mein Herz in Heidelberg verloren.

In 1998 kreeg Valkhoff een standbeeld, onthuld door de Rotterdamse wethouder Hans Kombrink op de hoek van de Schilderstraat en Schiedamsedijk.


--Maarten1963 26 aug 2006 16:57 (CEST)Reageren

Het blijkt dus toch met dubbel f te zijn. Weer wat geleerd...--Maarten1963 28 aug 2006 00:14 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Jaap Valkhoff. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 apr 2020 09:16 (CEST)Reageren