Overleg:Jan III van Polanen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Tevergeefs in het onderwerp Vragen

Vragen[brontekst bewerken]

  1. Op welke bron is gebaseerd dat hij in 1340 zou zijn geboren? De eerste keer dat hij werd vermeld dateert immers van 11 februari 1360.
  2. Op welke bron is gebaseerd dat hij op 10 augustus 1394, diverse recente bronnen vermelden immers als overlijdensdatum 11 augustus 1394?
  3. Op welke bron is gebaseerd dat zijn dochter Johanna in 1404 werd uitgehuwelijkt; de door mij geraadpleegde bron vermeldt dat zij op 1 augustus 1403 trouwde met Engelbert van Nassau.
  4. Op welke bron is gebaseerd dat hij twee bastaardzonen (onbekend = Jan) en een bastaarddochter Oda had? De door mij geraadpleegde bron vermeldt slechts twee bastaardkinderen, t.w. een zoon Jan (hij wordt volgens Dek in Ons Voorgeslacht "in 1438 vermeld als buitenpoorter van Leuven en wel als ‘Jan van der Leck geheten van Grijmhuyse, bastertsone ‘s heeren Jans wilen heer van der Leck ende van Breda, in de parochie van Breda’") en een dochter Catharina (zij wordt, aldus Dek, vermeld op 1 oktober 1410 "als natuurlijke dochter van wijlen de heer van der Lek en Breda in de oorkonden van Sint Catharinadal te Oosterhout).
  5. Op welke bron is gebaseerd dat hij op 30 juli 1382 met Oda van Salm-Ravenstein trouwde? De door mij geraadpleegde bron vermeldt dat hij voor 30 juli 1382 trouwde met Odilia van Salm, dochter van Johan II, graaf van Salm en Philippa van Valkenburg.
  6. Dit is slechts een greep uit de vele vraagtekens die bij dit artikel gesteld kunnen worden.

Kortom een aaneenschakeling van gegevens die niet bevestigd worden door recente publicaties en kennelijk, gezien de bronvermelding, berusten op een sterk verouderde en op diverse punten onjuist gebleken bron. Gouwenaar (overleg) 2 mei 2017 21:12 (CEST)Reageren

Hoewel ik geenszins verantwoordelijk ben voor de genoemde onjuiste of minder juiste genealogische gegevens in het artikel, leek het mij geboden om deze al meteen aan te passen aan de hierboven aangegeven verbeteringen. Tevens heb ik deze aangevuld met een nieuw gegeven, onder correcte bronvermelding. Mogen andere gebruikers volgen! --Tevergeefs (overleg) 4 mei 2017 12:58 (CEST)Reageren