Overleg:Kalispell

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Een frequentie druk je uit in hertz (Hz). Op de FM-band zijn dat megahertz-en (MHz). De stations moduleren in frequentiemodulatie (FM). Een uitdrukking als 87,1 of 87.1 FM is marketingtaal: het bekt lekker en meteen weet je dat je de 3 meterband, de "FM", aan moet zetten. Maar het klopt technisch niet wat je zegt. Overigens: in ons taalgebied is er sprake van "cijfers achter de komma". Een punt is iets uit het Angelsaksisch taalgebied.

Analoog daaraan het verhaal voor AM > kHz

AM > kHz[brontekst bewerken]

Een frequentie druk je uit in hertz (Hz). Op de AM-band oftewel de lange golf, middengolf en korte golf zijn dat kilohertz-en (kHz). De stations moduleren in amplitudemodulatie (AM). Een uitdrukking als 1001 of 1001 AM is marketingtaal: het bekt lekker en meteen weet je dat je de korte/lange/middengolf, de "AM", aan moet zetten. Maar het klopt technisch niet wat je zegt. Overigens: in ons taalgebied is er sprake van "cijfers achter de komma". Een punt is iets uit het Angelsaksisch taalgebied. 83.85.143.141 11 nov 2016 21:19 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kalispell. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 aug 2018 19:00 (CEST)Reageren