Overleg:Kater (alcohol)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door MatthijsWiki in het onderwerp dehydratatie

Braken als remedie tegen een kater? Dat is wel een erg simpele verklaring.

Verder vind ik niets in deze tekst over de oorzaken van de kater zoals: door dehydratatie verkleint de schedel. Als deze dan de volgende dag tegen de schedelwand drukt dan doet dit pijn. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 130.37.58.130 (overleg|bijdragen) op 28 aug 2006 14:41.

Beste gebruiker, braken is een uitstekende remedie tegen veel vergiftigen, waaronder een ethanolvergiftiging. Verder wordt door dehydratie de hoeveelheid hersenvocht verkleind, niet de schedel. Groeten, Koen Reageer 28 aug 2006 14:45 (CEST)Reageren
en waarom zou het niet simpel mogen zijn?

bronnen[brontekst bewerken]

Voor de uitleg van de uitdrukking "bier na wijn geeft venijn" heb ik twee bronnen op internet gevonden (en ik kende de uitleg zelf ook; ik vermoed ooit gehoord bij een rondleiding in een bierbrouwerij o.i.d.):

Elly 29 okt 2006 07:51 (CET)Reageren

fietsend[brontekst bewerken]

hej jongens ik weet niet of dit persoonlijk is, maar ik heb een paar keer echt flink gedronken en ik heb de meeste keren 'gewoon' naar huis gefietst, en 1 keer was ik met de auto en de keer dat ik met de auto was had ik echt een grote kater ooit. maar toen ging ik die dag een stuk fietsen en toen voelde me ik weer een stuk beter. ik weet neit hoe het komt maar misschien kan het erbij gezet worden? jullie mening graag Mallerd 27 dec 2006 23:58 (CET)Reageren

Effect van suiker op de kater.[brontekst bewerken]

In de nl versie wordt gezegd dat suiker helpt tegen de kater. In de engelse versie echter wordt, met bronvermelding, gesteld dat suiker geen effect heeft op de symptomen van de kater.

Kan zoiezo de engelse versie niet gewoon vertaald worden naar het nl? Ik snap niet dat op wikipedie zo weinig gebeurt.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.207.155.7 (overleg · bijdragen)


Reactie: ik weet niet wie mijn stukje verwijderd heeft, maar waarschijnlijk zo'n gast die nooit een kater heeft. Ik drink vaak genoeg veel bier, en als ik dan een sportdrankje drink voor het slapen gaan heeft dit zeker effect. Meer dan wanneer je alleen water drinkt, dat heeft alleen effect bij die lui die na 8 pilsjes al een kater hebben. Wanneer je 3-4 liter bier drinkt hebben sportdrankjes gewoon meer effect dan alleen water. Graag terugveranderen dus. Het lijkt me nuttiger om uit te gaan van praktijkervaring dan een theorie opgesteld door iemand die nooit een kater heeft. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 201.17.100.210 (overleg · bijdragen)

Bijgevolg kan overmatige consumptie leiden tot een tekort aan dit vitamine.

dit is volgens mij geen nederlands zin en ik stel daarom ook voor om hem te veranderen

"Bij overmatige consumptie kan een tekort aan vitamine B12 optreden."

lijkt mij een betere zin.

cafeine?[brontekst bewerken]

Er staat dat het gebruik van cafeinehoudende dranken niet aan te raden is bij een kater aangezien dit een dehydraterend effect zou hebben.

Dit effect is echter verwaarloosbaar is omdat er in vergelijking met het vocht wat je binnen krijgt bij het drinken van bv een kop koffie in verhouding veel te weinig cafeine zit.

Als je het een en ander met bronnen kan staven stel ik voor dat je het aan het artikel toevoegt of wat onjuist is verbetert. Voel je vrij en ga je gang. Woody|(?) 17 mrt 2012 11:49 (CET)Reageren


dehydratatie[brontekst bewerken]

Een aflevering van Focus gaat over dit onderwerp, genaamd; alles over alcohol. Opzienbarend vond ik onder andere dat het idee van dehydratatie door alcoholconsumptie helemaal niet waar blijkt te zijn. Lijkt me tijd voor een update van de wiki-tekst.

Met de juiste bronnen kan dit uiteraard gewijzigd worden. Voel je vrij en ga je gang! MatthijsWiki (overleg) 11 jan 2016 08:36 (CET)Reageren