Overleg:Kaukasische owcharka

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door CommonsTicker in het onderwerp Notificatie van CommonsTicker

De Kaukasische Owcharka is afkomstig uit Rusland. Uit welke periode hij stamt wordt verschillend over gedacht. De één denkt dat de Kaukasische Owcharka zichzelf heeft ontwikkeld en dit zou ongeveer in de 17e eeuw geweest moeten zijn. Een ander denkt dat zijn voorouders bestaan uit de Mastiff en herdershonden. Hij werd in ieder geval gebruikt om de kudde en het gezin te beschermen.

Mogelijke vacht kleuren zijn: grijs / rood - grijs / geel - grijs / wit / rood - bruin / een combinatie hiervan. Eventueel met een witte aftekening. De vacht moet zo nu en dan geborsteld worden om klitvorming te voorkomen.

De Kaukasische Owcharka wil graag een taak hebben binnen het gezin. Het is een echte waakhond. Het is geen geschikte hond voor een beginner. Wanneer er andere kinderen komen spelen, kan de Kaukasische Owcharka bij een ruzie er tussen springen. Laat hem dus nooit alleen bij kinderen.

Veel beweging is wat de Kaukasische Owcharka nodig heeft. Het meest ideale is een groot stuk grond om het huis. Hierop kan hij zelf zijn lichaamsbeweging bepalen.

Notificatie van CommonsTicker[brontekst bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

  • Maxim (log) verwijdert Image:Cessy.jpg':' Deleted because "In category [[:Category:Unknown as of 7 March 2008|Unknown as of 7 March 2008]]; no license/permission/source". using [[WP:TW|TW]];

-- CommonsTicker 14 mrt 2008 23:38 (CET)Reageren