Overleg:Kopi loewak

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door FredTC in het onderwerp Enkele opmerkingen

in de amerikaanse speelfilm 'the bucket list' (2007) van de regisseur rob reiner komt in het begin van de film een vergulde pak 'kopi luwak' in beeld, en wordt aan het eind het eigenaardige pre-produktieproces van deze koffiesoort ter sprake gebracht.

eva surga.

Dank je wel voor je opmerking, Eva. Ik heb je toevoeging opgenomen in de tekst. Voel je vrij om dat een volgende keer zelf te doen! Groeten, Marquz 14 apr 2008 03:37 (CEST)Reageren

Enkele opmerkingen[brontekst bewerken]

  • Ik denk dat de naam van het artikel ofwel Koffie Loewak (Nederlands + Vernederlandst), ofwel Kopi Luwak (2x Indonesisch) zou moeten zijn.
  • Voor €95 per kilo koop je in Nederland ongebrande bonen van de soort Luwak, Lintong Arabica, Dairi Plantation. De genoemde 200 tot 600 dollar is dus wat aan de hoge kant (hoewel de website waarnaar de 2e noot verwijst, voor 1 lb (450 gram) een prijs van US$ 720 vermeldt). De beestjes worden namelijk in kooien gehouden en volgepropt met de koffiebessen (haast vergelijkbaar met de productie van Foie gras). De ontlasting krijgen ze dus in hun kooien, en is daardoor gemakkelijk te "oogsten".
  • In Thailand kocht ik een zakje ongebrande Loewak-bonen van 50 gram voor €20, wat dus €400 per kilo is. Daar wordt van in het wild levende civetkatten gebruik gemaakt, zoals in Vietnam. Het oogsten geschiedt daar door de bekende ontlastingsplaatsen van de diertjes af te lopen.
  • Naast Kopi Muncak is er ook nog een variant waarvan ik de naam niet meer weet (wel een website[1] via Google), maar daar komt een olifant aan te pas.
FredTC (overleg) 25 jun 2013 03:51 (CEST)Reageren