Overleg:Korendijk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik kreeg onderstaande opmerking per OTRS (ticket:2009090110035348) binnen:

In een artikel over de gemeente Korendijk is vermeld dat de naam van de gemeente is ontleend aan de Korendijkse slikken. Dit is grote onzin! Gekker heb ik nooit gelezen.
De naam van de gemeente is destijds- in 1983-voorgesteld bij de gemeentelijke herindeling als "Coorndijck", zijnde van het oudste gedeelte van de nieuwe gemeente, namelijk een groot deel van de vroegere gemeente :Goudswaard, n.l. de polder "de Oude Korendijk". De provincie Zuid-Holland en de Tweede Kamer namen dit voorstel in zoverre over dat de naam op de nieuwe manier zou worden geschreven. In het wetsontwerp werd namelijk de benaming "West Hoeksche Waard" gebruikt.
Het was de Ruwaard van Putten die ergens in het begin van de 15e eeuw opdracht gaf een nieuw coornland te bedijken en dat werd toen de Coorndijck. Later is die naam aangepast en werd het Korendijk.
De gemeente Korendijk is niet ontstaan uit de vier genoemde dorpen maar uit de vier genoemde gemeenten, nl.: Goudswaard, Pierhil, Nieuw-Beijerland en Zuid-Beijerland.

Ik heb er geen verstand van. .Koen 1 sep 2009 17:07 (CEST)[reageer]