Overleg:Kunstgras

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Henriduvent in het onderwerp PR

Nederland is een groen land. Bijna overal zie en ligt er gras. Maar waarom wordt er dan toch kunstgras gebruikt? Nou, kunstgras heeft veel minder onderhoud nodig en het gaat veel langer mee. En het ligt er altijd mooi bij.

Hoe wordt kunstgras gemaakt? Plastic is de grondstof. Allereerst wordt er om die sprietjes te maken, verschillende soorten plastic samen gevoegd. Korrels voor de kleur, want het moet op groen gras lijken. Korrels voor de stevigheid, want moet minstens 10 jaar mee kunnen gaan. En als laatste de korrels voor de zachtheid, want willen niet veel blessures op lopen. Dan worden de Korrels gemixt en samengevoegd. Dan wordt het allemaal gesmolten tot één grote massa. Daarna wordt het in een grote douchekop geperst en die maakt er slierten van. Dan worden ze in een bak water afgekoeld.

Als het afgekoeld is, worden de slierten 2x uit elkaar gerekt en op een grote klos in elkaar gedraaid. Dat noemen ze twijnen. Daarna naaien ze alles aan elkaar en tot slot komt er een blauwe rubberen laag onder de matten die zorgt dat alles op de plek blijft. Want doe je dat niet, dan trek je de grassprietjes er zo uit! En dan wordt het later op het veld uit gerold, en aan elkaar gelijmd.

PR[brontekst bewerken]

het artikel is vooral een propagandastuk. Ik heb wat nuance proberen aan te brengen. mvg HenriDuvent 30 nov 2015 00:30 (CET)Reageren

levensduur[brontekst bewerken]

"kunstgras gaat langer mee" Langer dan wat? Want, een gewoon grasveld, goed verzorgt, kan veel langer mee dan 10 jaar.

waar staat deze zinsnede? mvg HenriDuvent