Overleg:Lombardisch

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ethnologue[brontekst bewerken]

Een link naar Ethnologue is niet nuttig, kijk http://www.olestig.dk/reviews/ethnologue.html. Sarcelles (overleg) 30 nov 2011 20:04 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Lombardisch. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 jul 2017 06:04 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Lombardisch. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 13:50 (CEST)[reageer]

De volgende zinnen begrijp ik niet:

  • "De Lombardisch sprekenden en Italiaanstaligen begrijpen elkaar niet, terwijl ook de sprekers van de verschillende varianten van het Lombardisch elkaar soms maar met moeite begrijpen." — Dit geldt vanzelfsprekend alleen maar voor Lombardischtaligen die geen Italiaans kennen, maar die zijn er nauwelijks meer, iedereen leert de standaardtaal immers op school. In omgekeerde richting kan het wel gelden.
  • "Meestal worden alleen het West- en het Oostlombardisch als één natuurlijke taal beschouwd, terwijl de andere varianten tot de dialecten gerekend worden." — Deze begrijp ik echt niet. Worden West- en Oostlombardisch nu samen als één taal beschouwd, maar hoe zit het dan met die dialecten? Horen die er opeens niet bij? Of wordt bedoeld dat het Zuidlombardisch er buiten valt?

Bever (overleg) 26 jan 2020 04:53 (CET)[reageer]