Overleg:Lucian Freud

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Beoordeling van de kunstenaar[brontekst bewerken]

Het verdient aanbeveling om de zin " Hij is één van de grootste kunstenaars van deze tijd." te vervangen door een of twee zinnen die feitelijke informatie geven, die de lezer de grootheid van deze kunstenaar duidelijk maken.

Denk daarbij aan een zin als

"X noemde hem Y"

Voor 'X' moet dan bijvoorbeeld een autoriteit op het gebied van de kunstwetenschappen of een bekend internationaal kunsttijdschrift komen te staan, en voor 'Y' moet dan "de grootste kunstenaar van deze tijd" of iets dergelijks komen te staan, afhankelijk van wat die persoon over Freud zei.

Een ander alternatief zou zijn om te vermelden in welke beroemde musea zijn werk tentoongesteld wordt -- dat is een stukje feitelijke informatie, waaruit onmiddellijk duidelijk is, hoe belangrijk hij wordt gevonden.

Een ander alternatief is te vermelden wat voor bedragen ooit betaald zijn voor kunstwerken van Freud, maar dat is een minder gelukkige oplossing, omdat kunstzinnige waarde niet eén-op-een in geld is uit te drukken.

Maar de zin die er nu staat, past zo eigenlijk niet in een encyclopedie, zolang de lezer niet kan vaststellen hoe men de "grootheid" van een kunstenaar bepaald en hoe men de grootheid van de ene kunstenaar kan vergelijken met die van andere kunstenaars. Het woordje "grootste" houdt immers in, dat er een vergelijking wordt gemaakt. Johan Lont (voorbehoud) 11 apr 2008 10:14 (CEST)Reageren

Ik zag het artikel ondertussen op dit punt een beter is geworden. Mooi dat het zo'n uitbreiding heeft gekregen. Johan Lont (voorbehoud) 11 apr 2008 16:20 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lucian Freud. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 sep 2017 01:27 (CEST)Reageren