Overleg:Lucie Horsch

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Rode raaf

Ik heb vandaag deze pagina aangemaakt. Het juryrapport wilde ik direct citeren. Dat juryrapport is normaal gesproken online verkrijgbaar en ik heb het eerder ook gelezen op de site van edisons. De site is echter nu niet bereikbaar. Dit moet dus nog verbeterd worden.

Is dat wel nodig? Enkele punten uit Wikipedia:Citeren: Er is een correcte en gedetailleerde vermelding van de oorspronkelijke bron waaruit het citaat afkomstig is Als ik dat citaat vergelijk met het artikel van Trouw waarnaar verwezen wordt zie ik verschillen. Het citaat is niet langer dan nodig is om het doel te bewerkstelligen. Is zo'n lang citaat (juryrapport) nodig om het doel (kennisgeving gewonnen prijs) te vermelden? Voor de overige citaten, lijkt het op "wat zij heeft gezegd". Stukken tekst die weinig tot niets verduidelijken, maar waarvan mag worden aangenomen dat ze slechts bedoeld zijn om de publicatie "interessanter" of visueel aantrekkelijker te maken, vallen niet onder het citaatrecht. Rode raaf (overleg) 17 sep 2018 08:24 (CEST)Reageren
Hartelijk bedankt, Rode raaf!
Alle behalve het juryrapport zijn (door anderen) verwijderd. In de meeste gevallen is dat terecht gedaan in mijn ogen. Ik vraag mij alleen bij het citaat van het juryrapport af of dat niet beter kon blijven staan. Het doel van het citaat was namelijk om te tonen waarom zij de Edison-prijs won. Dat werd duidelijk uit het citaat. Is dat niet geoorloofd?
Voor de duidelijkheid: ik wil dit citeren:
"Door de blokfluit van Lucie Horsch klinkt Vivaldi’s muziek afwisselend speels, levenslustig, intens, melancholiek, ernstig, duister en melodieus. Ongeveer zoals het leven zelf. Vanaf de eerste noten voel je dat Horsch met huid en haar in de muziek is opgegaan, en ze neemt de luisteraar ook mee van de eerste tot de laatste minuut. Horsch beheerst haar instrument technisch zodanig dat ze de muziek in volledige vrijheid kan spelen, en dat doet ze met een oprechtheid en puurheid die zeldzaam zijn. Het is bijna niet voor te stellen dat we hier te maken hebben met een musicus van pas 17 jaar." bron: http://www.edisons.nl/klassiek/edities/2017/
Dit citaat kan ook ingekort worden tot de eerste twee regels:
Door de blokfluit van Lucie Horsch klinkt Vivaldi’s muziek afwisselend speels, levenslustig, intens, melancholiek, ernstig, duister en melodieus. Ongeveer zoals het leven zelf. Vanaf de eerste noten voel je dat Horsch met huid en haar in de muziek is opgegaan, en ze neemt de luisteraar ook mee van de eerste tot de laatste minuut.

Heer Franciscus – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Heer Franciscus (overleg · bijdragen) 23 sep 2018 23:42