Overleg:Maaiveldcultuur

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

En als hij aan iemand uitlegt dat dat zijn probleem is bij sollicitatie-gesprekken, dan is de kans groot dat degene die het aanhoort denkt "maar hij heeft vast een vlekje, anders zou dat nooit zo gaan."

Bedoelt de schrijver met vlekje dar er wel wat mis mee zal zijn? Maar dat is dan toch ook zo als er belemmering optreedt (in dit geval op sociaal gebied)?


==========================================[brontekst bewerken]

Ik ben geen psycholoog, maar ik vroeg me af het voor het op peil houden van het niveau van Wikipedia misschien handig was om eerst na te gaan of Nederland wel echt wordt platgehouden door een maaiveldcultuur, of dat het misschien zomaar een grappig woord is voor incidentele gevallen waarbij sommige mensen met een grote mond weer op hun plaats worden teruggezet.

Dit voor je een niet bestaand fenomeen gaat verklaren aan de hand van cognitieve dissonantie.

Je hoeft alleen maar te kijken naar de excessieve hallelujasfeer waarmee winnende voetbalteams hier worden bejubeld, en de miljarden aan euro's die in de voetbalwereld omgaan, om te weten dat er in Nederland zowel ruimte is voor talent als voor het verafgoden van omhooggevallen jongens van het volk, en ook nog eens voor pijnlijke ongelijkheid.

Als je alleen wat hypothetische gevallen aanvoert om vermeende wijde verspreiding van de maaiveldcultuur in Nederland door cognitieve dissonantie te verklaren, maak je volgens mij jezelf schuldig aan cognitieve dissonantie.

Of tellen sporthelden en popmuziekgoden niet mee? Zijn we niet trots op Wubbo Okkels? Of is de moord op Pim Fortuyn een bewijs van de maaiveldcultuur?

Het kan aan mij liggen, ik ben geen expert. Maar volgens mij zitten er een paar gaatjes in deze theorie.

Els Geuzebroek.


WIKKIPEDIA !de VRIJE encyclopedie!

========================================================================[brontekst bewerken]

i associeer die 'niet boven het maaiveld mogen uitsteken' klacht eigenlijk alleen maar met talentloze tokkies die een excuus zoeken voor hun gebrek aan succes: dat is omdat anderen het ze niet zouden gunnen. en ik ben daarin vast niet de enige. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.95.218.241 (overleg · bijdragen)

Volgens velen is jaloezie de grote oorzaak van de maaiveldcultuur. Dit verklaart echter niet waarom de maaiveldcultuur binnen Nederland zo wijd is verspreid.
Deze zin wordt door vorige niet helemaal onderschreven

  • omdat de maaiveldcultuur toch niet zo verspreid zou zijn in Nederland.
  • of kan je zeggen omdat dit wèl verklaart dat de maaiveldcultuur zo verpreid is?

Door de wol geverfd 5 dec 2007 13:41 (CET)[reageer]