Overleg:Maarschalk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Maurice Van Meenen in het onderwerp Aanvulling

En of Groot Brittanie na de tweede wereldoorlog veldmaarschalken heeft aangesteld! In Amerika heten ze overigens " five star general".

Robert Prummel 18 april 2006

Het artikel is een zootje geworden. Er is van alles tussengepropt, veel informatie staat nu dubbel, de tekst loopt niet meer en in elk geval de opmerking "De functie was voorbehouden aan de Prinsen van het Koninklijk Huis." is feitelijk onjuist. Robby 20 apr 2006 08:43 (CEST)Reageren

"Na de succesvolle bevrijding van Koeweit werd Generaal.. , Voorzitter van de Chefs van Staven bevorderd tot General of the Army." Ook die opmekring is onzin (bedoeld wordt waarschijnlijk Colin Powell). Het is overwogen door de regering van Clinton in 1995, maar ging niet door. De laatet General of the Army blijft daarmee Omar Bradley. Robby 20 apr 2006 10:30 (CEST)Reageren

In india worden nog steeds maarschalken voor het leven benoemd. Zij verdienen nog steeds alle voorrechten en dat is een traditie die het leger van india nog hebben overgenomen van de engelsen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.250.169.187 (overleg · bijdragen)

Aanvulling[brontekst bewerken]

Ik ben begonnen dit artikel wat aan te vullen. Nu staat er bijna meer informatie over rangen die geen maarschalk zijn dan over de eigenlijke maarschalken.

Maurice Van Meenen (overleg) 30 mei 2019 15:50 (CEST)Reageren