Overleg:Mariakerke (Gent)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Laatste aanvullingen zijn letterlijk overgenomen van mariakerke. Als dat al mag moet deze tekst nog aangepast worden.--kwibus 27 nov 2005 20:32 (CET)[reageer]

Ik wist helemaal niet dat mijn buurdorp een website had, dank voor de site (voor zover die al interessant is).
Terzake: Jammer, want heel het artikel komt van die site.
C&T 27 nov 2005 20:48 (CET)[reageer]
C&T! Adequate reactie! Bedankt! --kwibus 27 nov 2005 21:03 (CET)[reageer]
Geen dank :-) Aangezien Mariakerke een beetje in mijn achtertuin ligt had ik het op mijn volglijst geplaatst en dan voel ik me er ook een beetje verantwoordelijk voor he. C&T 27 nov 2005 21:08 (CET)[reageer]

Paragraaf Bekende (ex-)inwoners van Mariakerke
[brontekst bewerken]

Zonet heb ik de in de afgelopen week (op 28 of 29 mei jl.) overleden oud-wielrenner Gustaaf De Smet aan deze paragraaf toegevoegd, maar toen zag ik dat het (toch niet zo grote) lijstje van Mariakerkers - dat kennelijk bedoelt een alfabetisch lijstje te zijn - niet geheel op orde is. Omdat ik vanochtend met mijn smartphone werk, zou ik, om hierin meer orde aan te brengen, regel voor regel moeten overtypen (knippen en plakken van tekstgedeelten via dit apparaat lukt niet). Ik heb dit daarom nu niet gedaan, maar zet deze paragraaf wel op mijn wiki-actielijstje voor eventuele latere bewerking; uiteraard is ook een andere wikipediaan welkom om deze actie uit te voeren!
Wel heb ik, als extra informatie op deze pagina, alvast enkele levensjaren toegevoegd, maar ook deze zouden denk ik nog verder kunnen worden aangevuld.
Zie voor een goed voorbeeld van zo'n lijst die van de gemeente Antwerpen (Bekende Antwerpenaars); de lijst daar staat ook niet op alfabetische volgorde, maar op geboortejaar, wat mijns inziens overzichtelijker, of minder willekeurig, is (mensen groeperen zich nu eenmaal niet op alfabet, behalve in het telefoonboek). Ik geef direct toe: daarin kan een keuze gemaakt worden, en die keuze is per woonplaats verschillend, maar dan moet je natuurlijk wel consequent zijn, wat in dit artikel niet het geval is... Ik heb gezegd.
De Jaren (overleg) 31 mei 2020 07:58 (CEST) - <DJ-8861>[reageer]

  • Ik heb vanavond, nu zittend achter een pc, deze lijst omgewerkt, met name beter gealfabetiseerd en van levensjaren en - voorzover deze ongelijk aan Mariakerke waren - per persoon ook van de geboorteplaats voorzien. Ik merk hierbij wel op dat mij niet duidelijk is wat de relatie van een aantal (ruim de helft!) van de mensen met Mariakerke is. Hebben ze er ooit gewoond, of doen ze dat nog? Met de ene persoon die geen artikel in de nl.wikipedia heeft kon ik uiteraard niets aanvangen. Het is dus een alfabetische lijst gebleven.
    De Jaren (overleg) 31 mei 2020 22:30 (CEST)[reageer]