Overleg:Mark Webber

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Erik Baas

Hoe onfatsoenlijk... eerst worden er gegevens gebruikt uit mijn archief maar mijn website melden ho maar!

Waar kun je wikipedia bereiken wegens auteursrechtschending?

Beste gebruiker, zo te zien heb je zelf ook bijgedragen aan deze pagina. Elke keer als je een bewerking doet, wordt er tekst vrijgegeven onder de GFDL (dat zie je ook staan boven de knop pagina opslaan). Als deze tekst afkomstig is van jouw eigen website en je ehbt bezwaar tegen opname, geef dat dan hier aan met een link naar de webpagina. Dan kunnen we daar adequaat op reageren. Overigens is het de gewoonte om geen websites te vermelden op Wikipedia tenzij dit als betrouwbare bronvermelding kan fungeren of een toevoeging is aan de inhoud van wikipedia. Groeten, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 3 dec 2007 18:46 (CET)Reageren

Erg simpel in dat geval... Het gaat om de volgende pagina's.....

http://www.f1limits.nl/coureurs/w/DA_mark_webber.htm (statistieken) http://www.f1limits.nl/coureurs/w/DA_mark_webberBIO.htm (de tekst)

zoek de nihile verschillen.

Wat betreft de statistieken, daar zitten geen auteursrechten op voor zover ik weet (en als ze er al op zouden zitten zouden deze bij bijvoorbeeld de FIA liggen). De tekst lijkt inderdaad wel sterk op die van uw site, ik zal eens kijken hoe het met de andere bewerkingen van deze gebruiker zit. Mocht het inderdaad een kopie van uw site zijn, dan zal deze weggehaald worden. Tenslotte zou ik u nog twee dingen willen vragen:
  1. Heeft u toevallig bewijs dat uw pagina er was voor de pagina op Wikipedia? Het enige dat ik nu kan zien is dat het document op u site van 12 april 2007 is, na de plaatsing van de tekst op het artikel.
  2. Zijn er nog andere artikels waar deze problemen spelen of is het beperkt tot Mark Webber?
- Berkoet (voorheen Dammit) 4 dec 2007 19:55 (CET)Reageren

De statistieken (het cijfermatige) deel zijn inderdaad niet auteursrechtelijk beschermd tot een bepaalde hoogte. Mijn website schrijft namelijk niet op een zeer voorkomende wijze statistieken voor. De statistieken die gebruikt zijn vooral overeenkomstig met andere websites. Op het onderdeel podiums na. Dit heb ik zelden eerder gezien op Engelstalige websites.

Tevens wil ik graag benadrukken hoeveel tijd en werk de website kost. Het gaat hier niet alleen om deze coureur maar ook om alle andere coureurs, statistieken en het vooral volgen van de races en dergelijke.

Daarnaast is er nog een groot onderdeel aan gegevens die nog niet online zijn op mijn website. Te denken aan uitgebreide uitslagen van alle races, testuitslagen en allerlei testcoureurs met gehele statistieken en dergelijke.

Zoals mijn site aangeeft, het is een echt archief waar zowel de liefhebber als student/docent hun gegevens af halen en laten verifieren.

De tekst is daar in tegen nog duidelijker. De dagtekening van de pagina is inderdaad 2 april dit jaar. Dit omdat mijn website al sinds 1997 (zie ook http://www.f1limits.nl/graphs/copyright.jpg) bestaat en toe was aan een nieuwe look. Wie bijvoorbeeld andere coureurs opzoekt op mijn website bijvoorbeeld Mika Salo (http://www.f1limits.nl/coureurs/s/DA_mika_salo.htm) zal zien dat hier nog een oude look gehanteerd wordt en de biografie nog onder de statistieken wordt vermeld.

Daarnaast worden er regelmatig mutaties gemaakt op de pagina's. Zo is mijn versie van Mark Webber alweer gericht op het volgende seizoen.

Hoewel ik zelf niet overtuigd ben dat het daadwerkelijk een schending van auteursrechten is, heb ik de pagina wel voorgedragen voor verwijdering zodat anderen hun mening kunnen geven. U kunt uw standpunt verder uitleggen op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071205#Toegevoegd 05/12: Deel 3. - Berkoet (voorheen Dammit) 5 dec 2007 16:58 (CET)Reageren
"sinds 1997" klopt ook al niet: SIDN meldt de domeinregistratie pas op 07-08-2002. - Erik Baas 6 dec 2007 02:18 (CET)Reageren

Tsja... tis net waar je na kijkt. De naam F1Limits wordt al sinds 1997 gehanteerd. Het gebruik van de domein www.f1limits.nl is idd sinds 2002. December om precies te zijn. Tenzij je ook de gescheidenis meeneemt van www.f1-archief.50megs.com en http://members.home.nl/f1limits/ dan kom je in eens op 1997 uit.

Dus ik zou die aantijgingen maar voor me laten. En een link pushen is erg onzinnig. Mijn site wordt wereldwijd gebruikt en bekeken en relaties binnen de F1 zijn er ook. Doe anders meer onderzoek en vraag bij McLaren, Super Aguri, Renault BMW.Sauber, Toyota en andere teams maar na welke naam F1Limits.nl al heeft opgebouwd en welke relatie ze onderhouden met deze teams.

Het gaat dan ook om het feit dat men 'kennelijk' gegevens klakkeloos overneemt op Wikipedia en dat een dergelijke site daarmee meer op een in cache-website wordt voor Google. Ik ben bereid gegevens te verstrekken zoals dus gedaan is met een statistieken onderdeel. Maar dan moet er wel om toestemming gevraagd worden zoals iamx.productions@hotmail.com heeft gedaan afgelopen week.

Veel gegevens komen inderdaad van "elders", dat lijkt me ook niet onlogisch. Maar: het web staat er vol mee, dus wie zegt mij dat deze gegevens van jouw site afkomstig zijn ? - Erik Baas 6 dec 2007 21:00 (CET)Reageren

Het gaat ook niet om de informatie maar over het feit dat niet twee mensen een toevallig dezelfde tekst op papier weten zetten. De strekking van het verhaal, vooral bij biografien, zou hetzelfde moeten zijn maar niet hetzelfde woord gebruik en taalkeuzes.

Vooral niet omdat mijn website 'gespecialiseerd' is in F1 en wikipedia in 'alles' in ruime zin. Dus dan verwacht ik eerlijk gezegd, en dat wordt ook gemeld in jullie auteursrechtartikel, dat diegene die het artikel heeft geschreven kan aantonen dat, of diegene toestemming heeft gekregen van f1limits.nl, feyenoord.net of email communications/hostinggigant.com, of afkomstig is uit eigen hand.

Is het niet aangewezen om te vermelden dat Webber de Mercedes bestuurde toen die spectaculair over kop ging in 1999? Dat staat toch bij velen op het netvlies gegrift. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.194.243.25 (overleg · bijdragen) 25 jun 2010 16:59