Overleg:Meldpunt Discriminatie Internet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Lucid in het onderwerp Kritiek

Bron bij RU4real[brontekst bewerken]

Tot mijn verbazing stond het Amerikafan-incident nog niet op de Wikipedia. Omdat ik de krant niet meer heb en op internet alleen nog reacties van weblogs te vinden zijn, plaats ik hier een e-mailreactie van het MDI zelf. In deze e-mail geeft Angela Evenhuis van het MDI aan dat verscheidene mensen geklaagd hebben en dat ze de test aangepast hebben. Ze lijkt het echter niet verkeerd te vinden dat mensen die vinden dat discriminatie moet kunnen "Amerikafan" genoemd worden. Screenshots van de testuitslag zijn nog op internet terug te vinden.

Geachte heer of mevrouw,

Hartelijk dank voor uw reactie en mijn excuses dat u zo lang op een antwoord heeft moeten wachten. Ik vrees dat uw eerdere mail aan ons zicht is ontglipt.

Het doel van de RU4REAL-test was om het verschil te illustreren tussen de grotere vrijheid van meningsuiting in de VS (verwijzend naar de first amendment) in tegenstelling tot de situatie in Nederland (waar de vrijheid van meningsuiting bijvoorbeeld wordt ingeperkt door de antidiscriminatiebepalingen in artikel 137c t/m g van het Wetboek van Strafrecht, op basis waarvan het MDI haar meldingen beoordeelt). De formulering stuitte echter verscheidene mensen tegen de borst, deze mensen hebben we een e-mail gestuurd met onze excuses. Voorts hebben we besloten de uitkomst van de test aan te passen.

Naar onze mening hebben we de situatie op deze manier goed en voldoende opgelost.

Met vriendelijke groeten,

Angela Evenhuis

--Lucid 2 nov 2009 19:12 (CET)Reageren

Kritiek[brontekst bewerken]

Het artikel is nu eigenlijk een rommeltje omdat grote delen over kritiek op het MDI gaan. Tussenkopjes zouden het artikel niet misstaan. Zijn er wellicht regels voor? --Lucid 2 nov 2009 19:12 (CET)Reageren