Overleg:Moment (mechanica)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Gerritse in het onderwerp Geen koppel

mmmm, hier ontbreekt de fysica kant wel een beetje (moment:kracht maal lastarm) MADe 9 aug 2005 09:34 (CEST)Reageren

oh, I see (koppel) ;-)

Moment is een maat voor het rotatie-effect van een kracht. Een kracht kan een translatie veroorzaken volgens de wet van Newton (q.v.) of een rotatie. Voor rotatie speelt niet rechtstreeks de kracht, maar het moment van de kracht t.o.v. de rotatie as. In de techniek spreekt men van koppel i.p.v. moment. Een automotor heeft een maximum koppel bij een bepaald toerental. In de theoretische literatuur (mechanica) is een koppel een systeem van 2 even grote maar tegengestelde krachten op een afstand van elkaar. Het specifieke van een koppel is dat het geen translatie-effect heeft, maar alleen een rotatie-effect. Een koppel kan men zien als de fysische realisatie van een moment, of: men kan elk moment beschouwen als gerealiseerd door een koppel.

Huibc 7 nov 2005 17:16 (CET)Reageren


ik begrijp er nog altijd geen barst van.



Ik heb ook de 'nieuwe' formule opgeschreven ( M = F*a ). Dit om verwarring te voorkomen, want sinds 4 jaar is dat de gebruikte formule op middelbare scholen. De ander is gewoon goed, dus die heb ik er bij laten staan. --82.134.169.81 21 mei 2007 19:22 (CEST)Reageren

Geen koppel[brontekst bewerken]

Hallo. Zullen we, om verwarring te voorkomen, de verwijzing naar "koppel" uit de eerste zin, verwijderen? Zie het overleg bij koppel (Overleg:Koppel_(aandrijftechniek))

Zin met "koppel" aangepast. Gerritse 26 okt 2007 12:48 (CEST)Reageren