Overleg:Muizen (Gingelom)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Vego in het onderwerp Gelijknamige dorpen

Gelijknamige dorpen[brontekst bewerken]

Een verwijzing naar een dorp met dezelfde naam (Muizen bij Mechelen lijkt mij wel relevant. Hoe uitgebreid of waar op de pagina kan uiteraard besproken worden. Ik voeg mijn verwijzing terug toe, feedback is welkom. Zemst7 (overleg) 3 mrt 2018 16:04 (CET)Reageren

In Vlaanderen zijn er tal van plaatsen die hun naam delen met een andere plaats. Het is m.a.w. geen uitzonderlijk gegeven. Als je enkele voorbeelden bekijkt (Aalst, Berg, Deurne, Donk, Heusden, Nieuwerkerken...), zal je zien dat er standaard niet naar gelijknamige plaatsen wordt verwezen. Een overzicht van gelijknamige plaatsen vind je steeds terug op de doorverwijspagina's.
Wanneer de naamgeving tot bijzonderheden leidt door bijvoorbeeld een bepaalde officiële toevoeging (zie Petegem), is het wel relevant om hier naar te verwijzen in het artikel.
Aangezien de naam van beide dorpen niet voortvloeit uit een rechtstreekse link, is het niet relevant om in dit artikel over een Limburgse plaats te vermelden dat Muizen bij Mechelen in 1976 van de provincie Vlaams-Brabant naar Antwerpen werd overgeheveld.
Mvg,Vego (overleg) 5 mrt 2018 18:17 (CET)Reageren