Overleg:Nausikaä

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nausic of kaä[brontekst bewerken]

Gebruiker:Tuvic verandert de C weer in een K. Ik lach natuurlijk in mijn vuistje en maak de WP-gemeenschap er even op attent dat ik dit niet heb gedaan. Ik blijf er verder met mijn vingers van af. Handige Harry 23 sep 2006 20:33 (CEST)[reageer]

Ik verander niets: ik behoud alleen de geschiedenis bij de artikels, in plaats van het knippen en plakken van de tekst. De pagina verzetten kan altijd later nog. --Tuvic 23 sep 2006 20:47 (CEST)[reageer]
Met al die titelveranderingen kan ik niet zo goed meer zien wat er gebeurd is. Ik dacht dat ik op verzoek van WP-gemeenschap de K in een C had veranderd (met tegenzin), en dat jij het weer terug had veranderd. Misschien vergis ik me. In elk geval is het nu een K en ik vind het wel best zo. Handige Harry 23 sep 2006 21:46 (CEST)[reageer]
Je hebt de titel van Nausicaä naar Nausikaä (mythologie) veranderd. Daarna heeft iemand de titel van Nausikaä (mythologie) naar Nausikaä veranderd. Nog daarna heb je de tekst van Nausikaä naar Nausicaä gekopieerd, waardoor de geschiedenis verdween. Dat laatste heb ik teruggedraaid. Om alles terug op het origineel te brengen, zou Nausikaä nog naar Nausicaä verplaatst moeten worden. --Tuvic 23 sep 2006 22:49 (CEST)[reageer]
Dat kan allemaal wel kloppen.
1. Naar mijn bescheiden mening moet het met een K. Dat verklaart de eerste titelwijziging.
2. Adnergje vond de toevoeging '(mythologie)' niet nodig. Maakt mij niet uit.
3. De WP-gemeenschap gaf te kennen niet blij te zijn met de letter K en vroeg me de wijziging weer terug te draaien. Dat deed ik, met tegenzin. Gewoon wijzigen van de titel werkte echter niet, zodat ik de tekst moest kopiëren. Daarbij verdwijnt de geschiedenis niet echt - die blijft in het oorspronkelije lemma staan.
4. Jij hebt de laatste actie ongedaan gemaakt. Dus niet alleen de geschiedenis hersteld, maar ook de C weer in K veranderd.
Conclusie: Ik heb met tegenzin gedaan wat de WP-gemeenschap van me vroeg. Dat heb jij weer ongedaan maakt, en nu ben ik dubbelblij: ik ben gehoorzaam geweest en het resultaat is toch zoals ik het wil.
Handige Harry 23 sep 2006 23:06 (CEST)[reageer]
Hallo Harry.
1. Dat de titel van dit artikel met een K dan wel met een C moet, laat ik in het midden. Het zou mij wel interesseren als je zou uitleggen waarom je het noodzakelijkerwijs met een K wil hebben. Het lijkt mij dat het voor jou een spelletje "welles en nietes" is tussen jou en de zogenaamde Wikipedia-gemeenschap.
2. Hier reageer ik niet op. Ik vind het alleen een beetje raar dat je een wijziging doet zonder dat het je uitmaakt dat ze gedaan wordt en dus zonder dat je een meerwaarde ziet in je wijziging.
3a. Hier heb je het terug over de Wikipedia-gemeenschap. Je zegt dat je die wijziging met tegenzin deed. Waarom? Als je reden(en) hebt om aan te nemen dat de wijziging die je doet incorrect is, dan kan je daarover spreken en argumenteren. Daarna kan je tot een besluit komen. Ik denk niet dat je dat zelf leuk vindt om een wijziging tegen je zin te doen om daarna te kunnen zeggen dat je dat niet wou doen en dat x gezegd heeft van dat te doen, dat y dat gezegd heeft en de gemeenschap nog iets anders.
3b. Het kopiëren en plakken van de inhoud van een artikel wordt hier niet gedaan. Je zegt wel dat de geschiedenis in het oorspronkelijke artikel blijft. Leg mij dan eens uit hoe het mogelijk is om dat te weten als je deze discussie niet gevolgd hebt?
4. Ik vind het leuk voor jou dat je blij bent. Ik hoop alleen dat je dat niet zegt om jezelf gelukkig te prijzen, want dat zou een beetje zielig zijn. Denk je ook niet?
Graag een antwoord hierop.
Met vriendelijke groet,
Christophe 24 sep 2006 12:32 (CEST)[reageer]
1 Het is Grieks. De letter C bestaat in het Grieks niet. Nausicaä is dus een Latijnse schrijfwijze van een Griekse naam, en die hoeven wij niet over te nemen. De tegenwoordige classici zijn het daar over eens (althans in Nederland).
2 Deze wijzging was niet van mij maar van Adnergje. Ik sta daar buiten.
3a Ik heb beargumenteerd wat mijn beweegredenen waren, maar ik had uiteraard geen zin in een steeds hoger oplopende welles-nietes-discussie. Ik ben niet de baas van WP, dus ik kan uiteindelijk alleen maar gehoorzamen. Ik heb voldaan aan het verzoek (geen bevel) om de K weer in een C te veranderen, maar het is niet een verandering waar ik het mee eens ben.
3b Ik weet niet precies meer waar en wanneer, maar ik heb wel degelijk de inhoud van artikelen gekopieerd naar een ander artikel. Onder andere omdat het wijzigen van de titel (wat veel eenvoudiger is) niet werkte. De geschiedenis blijft dan in het oorspronkelijke artikel staan, is dus niet weg. Het wegtoveren van de geschiedenis is mij nog nooit gelukt.
4 Het is altijd leuk als je een beetje steun krijgt van anderen.
Handige Harry 24 sep 2006 13:02 (CEST)[reageer]
Als je een artikel niet verplaatst krijgt, begin dan alsjeblieft niet te knippen en plakken, want je doet de geschiedenis van het oorspronkelijke artikel onvindbaar worden, hetgeen ook in dit geval gebeurde. Je doet dan beter een verzoek op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikelverplaatsen. --Tuvic 24 sep 2006 13:05 (CEST)[reageer]