Overleg:Noordbroek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het woord fresco is niet synoniem met een muur- of gewelfschildering. Het is de aanduiding van een bepaalde schildertechniek op of in een kalklaag, waarbij de vochtigheid van de kalklaag de aanduiding bepaald. Fresco's werden in volstrekt "verse" dus natte witkalk aangebracht.

Frescotechniek werd weinig toegepast in het Noorden van Europa, en zeker weinig in Noordnederland. Vermoedelijk dus niet in Noordbroek. Vandaar dat een algemene benaming treffender is.

Dat is een leerzame opmerking. Ik vermoed dat er elders ook nog wel onterechte "fresco's" staan vermeld. Ondertussen blijken wij nog geen pagina over muurschilderingen te hebben en linken de Engelse en de Duitse pagina's over dat onderwerp naar muralisme, wat óf iets heel anders is, óf een erg onvolledig artikel. Werk aan de winkel... Fransvannes 27 jul 2005 16:40 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Noordbroek. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 jan 2018 01:09 (CET)Reageren