Overleg:Openbaar Ministerie (België)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 dagen geleden door DannyJ.Caes in het onderwerp Betekenis van het woord Parket

Bij het deeltje over de minnelijke schikking verwijderde ik de zogenaamde superboetes. Reden: dit had eigenlijk niets met de minnelijk schikking te maken. De 'superboetes zijn geen minnelijke schikking, maar echte geldboetes opgelegd door een rechter.

In het kopje 'politie of onderzoeksrechter' heb ik politie vervangen door openbaar miniterie. Het is immers het parket dat de leiding heeft van het opsporingsonderzoek. Het parket geeft opdrachten aan de politie. De politie heeft echter geen autonome bevoegdheden wat betreft sepot, minnelijke schikking of meer algemeen de opsporing. Hoewel het in de praktijk soms wel voorkomt is iets als politiesepot niet toegelaten.

Polart 12 aug 2006 15:39 (CEST)Reageren

Ik voegde toe dat dit ook met een klacht kan gebeuren.

Als er administratieve geldboeten voorzien werden, betekent een seponering niet dat de zaak zonder enig gevolg bleef.

Ik herschikte de tekst in een meer logische opbouw. Ik voegde ook een nieuwe externe link in naar de website van het O.M. zelf dat in december 2010 daadwerkelijk online zou moeten gaan.

Betekenis van het woord Parket[brontekst bewerken]

Ofwel heb ik de tekst in het artikel niet goed of niet helemaal gelezen, ofwel... (??). In ieder geval ontbreekt in dit artikel de betekenis van het woord Parket. Waar ligt de oorsprong van dit woord? Toch niet in of op een vloerbedekking of zo? DannyJ.Caes (overleg) 30 apr 2024 16:44 (CEST)Reageren