Overleg:Osmose

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

"Deze zuiveringsmethode wordt omgekeerde osmose genoemd en wordt onder meer toegepast om de spoelvloeistof voor dialyse te bereiden. "

Wat is de basis voor deze bewering? ik ben geen dialysespecialist maar het lijkt me dat die vloeistof gewoon bereid wordt door stoffen in water op te lossen....Evanherk 1 mrt 2005 07:07 (CET)Reageren

=[brontekst bewerken]

Energie opwekken?

Een Nederlandse ingenieur stelt voor om osmose van zout naar zoet water te gebruiken om energie op te wekken. Zie Noorderlicht: http://noorderlicht.vpro.nl/noorderlog/#item27853224 Wellicht aardig om toe te voegen aan dit artikel. 6 apr 2006 17:09 (CEST)Het Genie 6 apr 2006 17:09 (CEST)Reageren

Moet je ook niet rekening houden met de zwaartekracht met zo'n opstelling?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.85.181.57 (overleg · bijdragen)

=[brontekst bewerken]

In dit artikel lijken osmotische waarde en druk door elkaar gehaald – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.240.55.40 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Osmose. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 okt 2019 08:07 (CET)Reageren