Overleg:Oss (gemeente)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

- Is het niet handiger Keent ook op te nemen in de tabel van woonkernen met inwoners? Het heeft maar een stuk of 70 inwoners volgens de pagina van het dorp, maar aangezien het een officiële kern is, hoort het mijn inziens wel in de tabel. Daarbij, de inwonersaantallen in die tabel zijn uit 2005, is er nergens recentere informatie over?

- De referentie onderaan de pagina (het pdf-document) is niet meer bereikbaar. Het stond op www.lith.nl, maar die verwijst sinds 1 januari 2011 door naar www.oss.nl en die gaat blijkbaar anders om met het opvragen van openbare documenten. Misschien iemand die weet waar het document nu terug te vinden is, of een andere bron heeft?

Actualiteit[brontekst bewerken]

- Op 1 januari 2011 is de gemeente Lith bij Oss gevoegd. Is het mogelijk om die wijzigingen (kaartje, inwonertal, oppervlakte, zetelverdeling, portefeuilleverdeling B&W, etc.) toe te voegen? Ik zie vanwege gebrek aan kennis over een aantal van deze zaken (met name de technische kant) geen kans dit te doen, vandaar deze oproep.

- Ik heb het even voor je uit proberen te zoeken, omdat ik ook van mening ben dat de achterhaalde gemeente-indeling van 5 jaar geleden niet meer voldoet (en dan komt er op 1 januari 2015 wéér een herindeling aan), maar daar is als 'gewone' wikigebruiker niets aan te veranderen. Het sjabloon dat namelijk gebruikt wordt om de infobox te maken ([1]) zit behoorlijk ingewikkeld in elkaar en is hardcoded om de afbeeldingen van de gemeente-indeling van 2009 te gebruiken. Je zou dus dit sjabloon moeten aanpassen om nieuwe afbeeldingen op de wikipagina's te laten zien. Het probleem is echter dat er (naar mijn weten) geen nieuwere afbeeldingen zijn dan die uit 2009. Ik heb (nog) niet kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het genereren van zulke afbeeldingen, maar zolang die er niet zijn is het dus niet mogelijk om de huidige kaart van de gemeente-indeling te vervangen...
Edit, toevoeging: De maker van de afbeelding is ene Michiel1972 ([2]), maar die lijkt niet heel actief meer te zijn op wikipedia. Het lastige is nu:

  • de door hem gemaakte afbeeldingen van de gemeente-indeling kunnen niet overschreven worden (of komt dat omdat ik niet ingelogd ben?);
  • mochten die afbeeldingen wél overschreven kunnen worden, dan behouden ze de oude naam inclusief het jaartal 2009, wat dan dus niet klopt;
  • zou je een nieuwe afbeelding willen maken en die dezelfde naam geven maar dan met het jaartal 2014, dan wordt die afbeelding niet gebruikt omdat het sjabloon specifiek de afbeeldingen uit 2009 gebruikt;
  • in het sjabloon kun je niet zomaar '2009' vervangen door '2014', want dan wordt op geen enkele andere gemeentepagina de afbeelding meer geladen.

Zoals ik het zie, is het dus een beetje een kip-ei-probleem: het sjabloon gebruikt afbeeldingen uit 2009; die kun je niet aanpassen; nieuwe afbeeldingen gebruiken kan niet zomaar; afbeeldingen uit 2009 blijven gebruikt worden. Ik heb wel een idee hoe deze vicieuze cirkel doorbroken kan worden, maar ik weet niet of het zomaar geaccepteerd wordt als ik in het sjabloon ga zitten editten. Dat ik er een check bij zet of er een variant is van 2014 en zo niet dat dan de variant uit 2009 gebruikt wordt. Bovendien zou dit slechts een tijdelijke oplossing zijn, want dat zou elk jaar weer aangepast moeten worden. De enige échte oplossing is denk ik om het jaartal in de bestandsnamen weg te laten, wat ervoor zorgt dat de afbeeldingen overschreven kunnen worden door een nieuwe versie op het moment dat dat nodig is (zoals bij een gemeentelijke herindeling). Ik ga het eens aankaarten op de discussiepagina van het sjabloon.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Oss (gemeente). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 mei 2019 21:06 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Oss (gemeente). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 feb 2020 15:20 (CET)Reageren