Overleg:PCI Express

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Compatibiliteit[brontekst bewerken]

Ik mis in dit verhaal de compatibiliteit tussen de verschillende versies. Uit tekst en foto concludeer ik dat alleen PCI-e 8x en 16x compatibel zijn? Dit lijkt me een nuttige toevoeging. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.86.222.67 (overleg · bijdragen)

8x en 16x zijn altijd compatibel, omdat we het hier hebben over de hoeveelheid lanes, en niet over verschillende generaties. Ik heb wel een stukje toegevoegd over PCI-e 2.0, en backward compatibility. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.212.88.239 (overleg · bijdragen)

Nu staat er "De datacommunicatie in PCI Express is parallel in plaats van serieel, waardoor de data twee kanten tegelijk op kunnen". Wordt er niet bedoeld 'bidirectioneel' ipv parallel en 'unidirectioneel' ipv serieel? PCIe is toch een seriële technologie of zie ik dat verkeerd? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mattias.Campe (overleg · bijdragen)

[quote]omdat beide videokaarten dan 2 (of 4) GB/s tot hun beschikking hebben, wat nog steeds twee keer zo snel is als AGP x8[/quote]

dit is totaal niet relevant, omdat zelfs de snelste kaarten niet volledig gebruik maken van de 4 GB. 2 GB is momenteel nog het max en AGP X8 is dus net zo snel. de meeste moederborden die voor de gemiddelde consument interessant zijn met twee PCIe sloten kunnen meestal ook maar op X8 snelheid werken als er twee kaarten ingestoken zijn. ze zijn dan in totaal wel sneller dan AGP, maar omdat AGP niet voor kan komen met 2 sloten is dat een beetje een kormme vergelijking of niet?

PCI-E x1 kaarten in een PCI-E x4 slot[brontekst bewerken]

Is het mogelijk om een PCI-E x1 kaartje in een PCI-E x4 slot te plaatsen? Mijn moederbord heeft slechts 1 PCI-E x1 slot en 1 PCI-E x4 slot. In de eerste (x1) zit mijn netwerkkaart en het x4 slot is nog vrij. Ik wil nog een x1 kaart erbij plaatsen maar niet direct voor hoge kosten komen voor een nieuw moederbord.