Overleg:Peter Beekman (kunstenaar)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Aanvullingen door familielid

literatuurlijst[brontekst bewerken]

Gezien Wikipedia:Geen origineel onderzoek zou ik willen voorstellen om zo veel mogelijk te refereren naar secundaire bronnen en zo min mogelijk gebruik te maken van primaire bronnen in de literatuurlijst. In verband hiermee heb ik een net verwijderde secundaire bron teruggeplaatst en de directe verwijzing naar het NIOD-dossier verwijderd. Graag overleg als dit niet juist is. KKoolstra 27 jan 2009 13:37 (CET)Reageren

Aanvullingen door familielid[brontekst bewerken]

Aanvulling op dit redelijk correcte verslag: Helaas wordt door Lex Ritman voorbij gegaan aan het bekende nederlandse spreekwoord "wiens brood men eet wiens woord men spreekt". Een gegeven dat men heden nog in veel arbeidscontracten kan terugvinden. Dat ook Peter zijn grenzen kende blijkt uit het feit dat hij gedurende de oorlog door de duiters werd vastgezet wegens hen onwelvallige tekeningen en uitspraken. Daarnaast had hij wegens zijn hartkwal (reeds bekend voor de oorlog) moeite ook een gezin te onderhouden. Uit het verslag blijkt wel dat Peter zijn bemoeinis met de drukkerij en zijn tekenwerk na deze detentie op een lager niveau stelde en onderdelen daaruit niet meer deed. Ook had Peter wegens zijn banden met joodse nederlanders, familie en kennissenkring, reden daar geen ruchbaarheid aan te geven om hen zo te beschermen en helpen. Dat de nederlandse overheid hiervan op de hoogte was moge blijken uit de korte detentie na de oorlog.

Bovenstaand door een familielid toegevoegd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.27.74.199 (overleg · bijdragen)

Hierheen verplaatst door Kleuske 2 jan 2010 11:43 (CET)Reageren