Overleg:PlayStation (spelcomputer)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Een ander groot voordeel van spelen via de televisie is de zeer goede grafische kwaliteit van het beeld.

Dat is toch niet zo? Een goede grafische kaart in combinatie met een goede monitor, geeft een veel beter beeld dan een televisie... Puckly 10 apr 2004 15:36 (CEST)Reageren

Nog te doen[brontekst bewerken]

Nog te doen: Geschiedenis & Informatie andere consoles (PlayStation 3, PlayStation Extreme), randapparatuur/accesoires, technische informatie, evt. extra informatie (PlayStation online gaming, externe links).


Xbox360 beter dan de Palystation3 ?? nee, integendeel: Iedereen wordt vandaag de dag overrompeld met multimedia, als je geen pc hebt dan kan je al moeilijk mee in de maatschappij. SpelConsoles zijn ook uitgegroeid tot een grote business. Softwaregigant Microsoft heeft een console uigebracht in november 2005 voor 300-400 Eur. Nu dit jaar, in November komt Sony hun nieuwe console op de markt. Deze console is de krachtigste die er ooit is gemaakt, dit allemaal dankzij "de Cell" die ontwikkeld is door Sony, IBM en toshiba. Een heel krachtig stukje hardware als je het mij vraagt. PlayStation3 beschikt ook over de nieuwe Disc namelijk: Blu-Ray. Deze Blu-Ray disc kan tot 54GB Dual-layer data opslaan terwijl DVD van de xbox360 maar 9GB kan opslaan. Dit is heel belangrijk voor games. Stel je eens voor dat je een hele film en een game op 1 disc kan zetten. De PS3 heeft ook de hoogste standaard in High-Definition, namelijk 1080p (xbox360 heeft dat niet). Dit wordt naar de toekomst toe meer en meer belangrijk. Dan heb je de online service, die zijn ongeveer gelijk. Sony heeft namelijk ongeveer juist dezelfde service opgezet als XboxLive. De PS3 kost 600EUR bij de launch. Veel geld hoor ik je al zeggen maar integendeel tot de xbox360 is dit heel goedekoop. Tenminste als je online gaat. Het online gedeelte is bij de PS3 namelijk GRATIS, bij de xbox360 moet je hiervoor betalen,

Besluit: voor een PS3 betaal je op een basis van "maakt niet uit"(met online gaming en   
TrueHighDefinition)  600Eur en je hebt alles
        voor een xbox360 betaal je op een basis van "5jaar" (met online gaming) 
rond de 1000Eur, en dan heb je nog geen draadloos internet, of next-generation discmedia,
je hebt een 4x kleinere harde Schijf, en je hebt meer energieverbruik en lawaaihinder.

Die inleiding is echt te erg.

Misschien leuk om bij het stukje van Mental Welth erbij te zetten dat dit door Chris Cunningham is gemaakt. De persoon die ook Windows Licker heeft geregiserd.

Onder andere volgend stukje tekst komt ook letterlijk voor op http://www.xead.nl/playstation-geschiedenis-

PlayStation zag het levenslicht in 1995 en kwam voort uit een mislukte samenwerking met Nintendo om een nieuwe console te fabriceren. Het ontwerp is van Ken Kutaragi.[1] In die tijd was consolegaming minder populair dan nu. Een van PlayStations doelstellingen was om het gamen populair te maken; om ervoor te zorgen dat gamen een normale bezigheid werd dat bij het dagelijks leven hoort. De Playstation is ook bekend onder de naam PSX (tot 2003, toen de Playstation Extreme werd geïntroduceerd) of PS1.

Ik weet niet welk van de 2 eerst was, maar dit is in beide gevallen niet in de haak.

Ik heb wat wijzigingen in de tekst gemaakt en de geschiedenis herschreven in eigen taal ipv van het kopieëren van andere sites! + xperia play en psvita toegevoegd! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.59.10.52 (overleg · bijdragen)

PS1 artikel[brontekst bewerken]

Dit artikel zou over de playstation 1 moeten gaan en niet playstation algemeen ik heb een nieuw artikel geschreven en die is weg gehaald zou je dat dan niet willen doen?? bedankt

Kan iemand de opmaak wat netter maken het is niet helemaal goed ingedeeld en de koptjes zijn niet allemaal dik gedrukt. Zal prettig zijn als alles er netjes staat.

Drukknopen?[brontekst bewerken]

In de afbeelding zijn er drukknopen op de controller te zien, maar die waren er toch nog niet bij de Playstation 1?

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van PlayStation_(spelcomputer) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 29 dec 2021 06:18 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.