Overleg:Polaroid Corporation

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Polaroid)
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Martix in het onderwerp Polaroid Corporation
Toelichting bij het verzoek van 8/4/2018 tot overleg c.q. actie (m.b.t. gestokte activiteit in zowel het eerste als het tweede kopje)

Uit onderstaande kopjes (waar al enige tijd geen bijdragen aan zijn toegevoegd of daadwerkelijk actie op is ondernomen) lijkt te blijken dat het splitsen van deze pagina wenselijk is (weliswaar twee gebruikers die dat met elkaar eens zijn zonder andere participanten, maar mij lijkt dat het toch wel enigszins evident is); het afgesplitste deel zou echt moeten gaan over de (economische) geschiedenis van het bedrijf, en hoe de bedrijfsstructuur vandaag de dag is (maakt dit bedrijf nog zelf producten, of hebben ze heel veel licenties verstrekt voor producten die andere fabrikanten maken, of is het een evenwichtige mix?) en dan nog zaken als huidig marktaandeel/doelgroep, Is het beursgenoteerd, zijn er delen verkocht of aangekocht, laatst bekende omzet en winst e.d.; Hoewel de participanten tot nu toe het wel met elkaar eens zijn, is het splitsen toch wel een klus die niet tot halve artikelen moet leiden (zodat als de producten (door andere bedrijven gemaakt)) hier uit worden gehaald, zijn bovengenoemde gegevens, al dan niet met een "Infobox bedrijf" erbij toch wel gewenst om niet met halve artikel achter te blijven. Ik kan/wil me wel richten op de afsplitsingen die over de technologieën of producten gaan, maar het deel over de corporation met vooral economische/bedrijfsmatige gschiedenis en en aspecten is bij mij niet in goede hande. Vandaar dat ik het dit artikel onder de aandacht breng (c.q. hulp vraag) in het Economisch Café en toch ook op de Overleg Gewenst pagina nog onder de aandacht wilt brengen. Voor de duidelijkheid, dit kopje is een begeleidende tekst/toelichting waarom ik er in beide voornoemde plaatsen aandacht vraag voor wat in de onderstaande kopjes al een tijdje stokt sinds 3 maart 2018; ik verzoek dus niet tot overleg over dit kopje zelf van heden 8 april, maar voor de knellende schoenden in de kopjes hieronder, hierboven alleen in dit kopje kort samengevat/toegelicht.
Alvast bedankt en met vriendelijke groet -- martix (overleg) 8 apr 2018 19:19 (CEST)Reageren

tablet[brontekst bewerken]

Ik zie net in de karwei folder dat polaroid een tablet heeft, een aanbieding van 89 euro voor de liefhebber ;). Ik kan er niet veel over vinden op het internet. Iemand anders die hier meer over weet? Eoosterhof (overleg) 20 dec 2011 15:27 (CET)Reageren

@Eoosterhof: Een late reactie/bijdrage (een antwoord durf ik het niet te noemen): Het is denk ik tegenwoordig lastig om gemakkelijk of met zekerheid te achterhalen of een product dat de naam "Polaroid " draagt ook nog wel daadwerkelijk door Polaroid wordt gemaakt, of onder licentie van hen door een ander bedrijf wordt geproduceerd en op de markt wordt gebracht. En dan is het óók de vraag of het al dan niet vermelding in een (dit) artikel verdient of elders thuishoort. Zoiets wordt vooral (of uitsluitend) gedaan voor iconische producten, of misschien terloops in een opsomming van één zin om voorbeelden te noemen. Een volledig (uitputtend) overzicht van alle producten die een bedrijf maakt is natuurlijk ook niet noodzakelijk en mogelijk zelfs onwenselijk in een encyclopedisch artikel, daarvoor kan verwezen worden naar de site van betreffende fabrikanten).
Als (nu) duidelijk zou zijn dat Polaroid zich (voornamelijk of alleen nog maar) op andere producten richt dan (uitsluitend) fotografie-producten, en dat zij die markt verlaten hebben of nog enkel als een (bedrijfs)onderdeel hebben (voor toepassingen in andere producten zoals tablets) – en daar lijkt het eigenlijk wel op, zo heb ik de indruk –), dan zou dat natuurlijk eigenlijk wel een lacune zijn in een artikel dat de naam "Polaroid Corporation" draagt, en zou dat wel in dit genoemd/vermeld kunnen of zelfs dienen te worden. Ik weet echter te weinig van de bedrijfsstrategieën en -koers (in de recente geschiedenis) van het bedrijf om daar met zekerheid iets zinnigs over te kunnen zeggen; mijn kennis vn Polaroid beperkt zich ook tot hun (analoge) fotografieproducten en wat zij daarin en daarmee in het alweer vroege(re) verleden hebben betekend. Ik ken(de) en heb dan ook eigenlijk alleen maar Polaroid camera's, fotocassettes en -films uit dat verleden.
Ik hoop eigenlijk dan ook dat er mede-Wikipedianen zijn die meer weten van de recentere bedrijfsmatige en -kundige feiten, aspecten, producten en markten waarop Polaroid zich is gaan richten en zich thans in begeeft, die dit artikel daarmee kunnen aanvullen. Mvg, - martix (overleg) 10 feb 2018 20:21 (CET)Reageren

Polaroid 600 / Polaroid 300[brontekst bewerken]

Ik heb onlangs een bron hersteld m.b.t. "The Imppossible Project" die de Polaroid 600 nieuw leven ingeblazen had, en – naast iets herstructeren in kopjes – ook een kopje toegevoegd m.b.t het "Polaroid 300" systeem (mij nog even onduidelijk of dat van Polaroid zelf is, of onder licentie door Fujifilm wordt geproduceerd). Ik vraag mij echter wel af:

  • Of die informatie m.b.t. The Impossible Project wel in dit artikel thuishoort – ook gelet op de twee of drie aanverwante of gerelateerde artikelen die er over Polaroid (producten) zijn – (omdat het volgens de titel over de Polaroid Corporation gaat), of dat er misschien gekeken moet worden of sommige kopjes/informatie naar één van de andere of zelfs nieuwe artilen zou moeten verhuizen? (Nu eenmaal de herintroductie van Polaroid 600 door The Impossible Project al in dit artikel stond, was het op dit moment niet meer dan logisch om dan ook de kwestie m.b.t. "Polaroid 300" eronder te vermelden, aangezien we (nog) geen artikel hebben dat louter aan dat bedrijf is gewijd (eigenlijk gaat dit artikel dus over zowel de Polaroid Corporation én The Impossible Project doordat het product "Polaroid 600" hier genoemd is, terwijl er bijvoorbeeld ook het aparte artikel Polaroidcamera bestaat (wat voornamelijk (alleen) over een heel ander type camera van Polaroid gaat.
  • Verder blijkt uit of zou volgens deze bron die ik heb gebruikt bij het kopje over Polaroid 300 dat (kennelijk) het bedrijf of de bedrijfsnaam áchter "The Impossible Project" anders is genaamd, en de naam "Impossible GmbH" draagt (en niet in Nederland maar in Duitsland is ingeschreven). Het is daarmee de vraag of het een Nederlands bedrijf is, of slechts een 'in Nederland gevestigd', maar formeel Duits bedrijf is? (Er lijkt geen inschrijving van te zijn in het Nederlandse handelsregister), en verder heb ik zelf te weinig kennis van dat soort bedrijfsmatige/bedrijfskundige zaken om daar voldoende zeker duidelijkheid over te verkrijgen, laat staat te verschaffen. (Wat natuurlijk niet wegneemt dat zeker bij de aanvang het een voornamelijk Nederland team was dat het procedé heeft weten te achterhalen en de type 600 cassettes weer heeft weten te produceren). Ik heb daarom die naam "Impossible GmbH" uiteindelijk toch maar niet in de tekst opgenomen (maar verwijderd nadat ik het eerst wel in de tekst had verwerkt, maar niet voldoende zekerheid kon verkrijgen hoe de vork precies in de steel zit. Wie hier duidelijkhei kan verschaffen, zou ik graag willen verzoeken om die in het artikel te verwerken of te duiden.

Samengevat dus: hoort het kopje van de herintroductie van Polaroid 600 (evenals de kwestie m.b.t. Polaroid 300) wel in dit artikel thuis, of zou daar beter een apart (hoofd)artikel voor gemaakt kunnen worden (ófwel over Polaroid 600, ófwel over The Impossible Project), zodat hier kan worden volstaan met het vermelden van de productiestop door Polaroid en een verwijzing naar het nieuwe artikel? En kan iemand duidelijkheid verschaffen ove de naam/constructie "Impossible GmbH" in relatie tot "The Impossible Project"? Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank voor antwoorden/terugkoppeling - martix (overleg) 10 feb 2018 19:44 (CET)Reageren

Ad. 1: Er zijn in het progrmma "Eén Vandaag" tenminste twee reportages over The Impossible Project uitgezonden (één omstreeks 2009 toen men begon de productie te hervatten (en eerst moest opnieuw moest uitzoeken wat het procedé was), en jaren later – begin 2016 – nog één toen alles goed en wel weer op poten stond). Eris ook een complete documentaire gemaakt (ik meen dat de eerdere bron daarnaar vewees, maar die bron werkte dus in elk geval onlangs niet meer). Helaas heb ik geen werkende bronnen/links kunnen vinden (ook niet via web.archive.org) voor die documentaire, en ook de Eén Vandaag-reportages uit voorgaande link lijken bij mij in elk geval niet te werken. - martix (overleg) 14 feb 2018 17:29 (CET)Reageren
Ik loop al een tijdje met mijn gedachten rondjes te draaien over dit artikel. De titel suggereert dat het over een bedrijf gaat, maar dat is amper het geval. De hoofdstukken Productiestop Polaroid 600 en Polaroid 300 trekken het artikel nogal uit balans. De natuurlijke oplossing is het artikel splitsen. Dit artikel zou dan over het bedrijf moeten gaan. Uit het Engelstalige artikel maak ik op dat daar nog veel meer over te vertellen valt. Details over de instantcamera en films daarvoor zou dan naar een ander artikel kunnen worden overgeheveld, bijvoorbeeld Polaroidcamera. Bronnen voor al die dingen zouden ook nog eens dieper moeten worden onderzocht. Ik loop niet over van de zin daarin. Bedroefd - Magere Hein (overleg) 26 feb 2018 22:04 (CET)Reageren
@Magere Hein: Splitsen zou ook mijn voorkeur hebben, maar dan doemt meteen de vraag op: "Splitsen in hoeveel artikelen waarinwat genoemd wordt?"
  1. Spitsen in twee artikelen, te weten:
    1. Polaroid Corporation (en daarin een aantal van hun stok-/paradepaardjes van producten noemen.
    2. The impossible Project (Met daarin hetzelfde als hierboven, dat uiteraard begon met het herontwikkelen van Polaroid 600)
of:
  1. Splitsen in 3 (of meer) artikelen:
    1. Polaroid Corporation
    2. The Impossible Project
    3. Eén of meerdere producten die door beide bedrijven zijn gemaakt, al dan niet door verkoop van licentie (op Polaroid 600, dat een eigen artikel krijgt, evenals Polaroid 300 (waarvan voor mij nog niet duidelijk is of het door Polaroid Corp. gemaakt wordt, of door Fujifilm nadat de laatste daarvan de licentie van Polaroid heeft overgenomen.
Merk op dat sommige producten van de Polaroid Corp. al een eigen artikel hebben. Daarnaast blijft nog even onduidelijkheid over de naam "The Impossible Project" (wat volgens mij de "codenaam" van de herontwikkeling van P600 was) en "Impossible GmbH", waarvan evenmin duidelijk is of dit nu een in Nederland gevestigd Duits bedrijf is, of een in Duitsland ingeschreven Nederlands bedrijf is? Met vriendelijke groeten, martix (overleg) 2 mrt 2018 22:57 (CET)Reageren

Polaroid Corporation[brontekst bewerken]

Hallo allemaal,

(Overgenomen uit het archief van het economiecafé "De klinkende munt", waar de vraag ontbeantwoord bleef)

Ik ben niet 100% zeker of de kwestie/hulpvraag (om actie) waarvoor ik aandacht vraag hier op zijn plaats is, maar niet geschoten is altijd mis. Het gaat om de kwesties t.a.v. het Polaroid Corporation artikel, die op de overlegpagina aldaar aan de orde zijn gesteld; ik heb bovenaan in een kopje proberen samen te vatten waar het zoal over gaat (en daaruit voortvloeiende kwesties), maar het komt erop neer dat n.a.v. de titel men een artikel over het bedrijf en diens economische (geschiedenis) en huidige statusen aspecten zou kunnen verwachten, maar juist díe gegevens ontbreken (en het artikel behandelt nu halverwege zelfs een totaal ander bedrijf; dat is voortgekomen uit het benoemen van het meest bekende stokpaardje (product) van Polaroid. Is het mogelijk om vanuit hier kennis en mogelijk daad te verwachten zodat er onder meer een goed gestructureerd artikel over een bedrijf (inclusief de gegevens/infobox die je daarbij en daarin mag verwachten) afgeplitst kan worden? Of zit ik dan in het 'economiecafé' helemaal verkeerd met mijn vraag? (Dat illustreert dan meteen overduidelijk mijn onwetendheid t.a.v. economie en/of bedrijfskunde (en in hoeverre er overlap is/het bij elkaar hoort of juist totaal verschilt). Mijn excuses als het hier niet thuishoort (ik breng het ook op WP:OG onder de aandacht), als ik (ook maar enigszins) goed zit, dan bij voorbaat dank voor de hulp die kan worden geboven. Met vriendelijke groet -- martix (overleg) 8 apr 2018 19:33 (CEST)Reageren

Bovenstaande is dus overgenomen uit het archief van het economiecafé (onbeantwoord gebleven, net als de gestokte discussie erboven), opdat ik er vanuit WP:OG opnieuw aandacht voor kan vragen. -- martix (overleg) 6 jul 2018 07:11 (CEST)Reageren