Overleg:Propeenoxide

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Caseman

Discussie gestart op Overleg gebruiker:Caseman#Naamgeving Propeenoxide:

Hallo,

In de petrochemie wordt meestal de naam Propyleenoxide (of Propyleneoxide) gehanteerd i.p.v. Propeenoxide. Ik denk dat de titel dus beter Propyleenoxide kan zijn.

Groeten,

Peet30

Hoi Peet,
Propeenoxide is de juiste wetenschappelijke naam. In de petrochemische industrie die ik ken wordt het gewoon PO genoemd. Die industrie is trouwens redelijk conservatief en gebruikt vaak nog de verouderde namen.
groet, Caseman 9 aug 2006 06:58 (CEST)Reageren

Hallo Caseman, Als je op de sites van Lyondell, BASF, Dow en Shell kijkt wordt er altijd gesproken over propyleenoxide en niet propeenoxide. In het begin noemde Shell PO idd propeenoxide, maar tegenwoordig spreken zij ook over propyleenoxide. Groet, Peet30

Hoi Peet,
websites van bedrijven zijn vaak geschreven door marketingmensen die weinig technische achtergrond hebben, je hebt tegenwoordig ook overal SALE in plaats van gewoon uitverkoop. Ik zal het eens navragen bij een procestechnoloog als ik er weer eens kom. Shell CVP (polyolenfabriek) is bijvoorbeeld een van mijn klanten en grootverbruiker van het spul. Tot dan maar gewoon zo laten staan, ik zal deze discussie trouwens naar de overlegpagina van het artikel zelf verplaatsen, misschien hebben andere Wikipedianen er ook nog een mening over.
groet, Caseman 9 aug 2006 17:36 (CEST)Reageren
Zie trouwens ook IUPAC-nomenclatuur#Alkenen en Alkynen, propeen, niet propyleen, lijkt me doorslaggevend. Caseman 9 aug 2006 17:36 (CEST)Reageren