Overleg:Rechtsbijstandverzekering

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Rcsmit

Is het alleen bij de ARAG dat ze ook een schadevergoeding mogen geven in plaats van dat ze er een zaak van maken? Bijvoorbeeld als ik van iemand 500EURO eis, dat de ARAG dat betaalt in plaats van dat ze er een zaak van maken? Wellicht waard om in het artikel te vermelden -- RCSmit 19 mei 2007 12:54 (CEST)Reageren

art. 3.6 van de algemene voorwaarden: Bij de behandeling van bepaalde geschillen kan een wanverhouding ontstaan tussen de kosten van de behandeling van een geschil en het (financiele) belang daarvan. Ik zo'n geval kan ARAG besluiten de zaak af te doen door u schadeloos te stellen. Hijdoor vervalt dan voor ARAG de verplichting tot (verdere) rechtsbijstandsverlening (bron)


Pandora73: Nee, vrijwel iedere particuliere rechtsbijstandverzekering kent een dergelijke clausule. Ergens ook wel logisch. Als het bedrag relatief laag is, maar het "gelijk" alleen via een ingewikkelde/lange/dure procedure gehaald kan worden, is het verzekeringstechnisch onhandig zo'n procedure te starten. Dat gaat immers uiteindelijk ten koste van de premie die alle verzekerden moeten betalen.