Overleg:Redundant array of independent disks

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het gedeelte bij RAID-0 :

De (qua capaciteit) kleinste schijf in de array bepaalt de omvang van alle RAID-systemen. Als bijvoorbeeld een 50 GB-, 100 GB- en een 250 GB-schijf in een RAID-0 array worden gezet, dan zal de controller aan de pc een schijf aanbieden van 150 GB (50 GB × 3). Hierbij gaat bij veel controllers dus effectief 250 GB verloren. Sommige controllers kunnen echter de overblijvende ruimte nog gebruiken voor een andere RAID-set.

Is volgens mij niet van toepassing op RAID-0, daar wordt de grootte van de schijven bij elkaar opgeteld en in totaal gebruikt. de RAID-1 oplossing waarin gemirrord wordt is dit wel het geval, verplaatsen of aanpassen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.76.17.248 (overleg · bijdragen)

Nee, dit klopt ook voor RAID-0. Bij RAID-0 wordt om-en-om een blok om de verschillende schijven gebruikt. Als een van de schijven daarmee vol is is ook het eind van het array bereikt. De rest van de grotere schijf (schijven) hoort dus niet meer bij het array. Bij JBOD geldt deze beperking niet (maar is ook geen RAID). Caseman 13 nov 2008 19:19 (CET)Reageren
(na bwc met identiek antwoord:) zie ook en:RAID_0#RAID_0 voor een m.i. heldere uitleg. Groet, Willem(o) 13 nov 2008 19:32 (CET)Reageren

Het gedeelte bij RAID-2: Er wordt niet uitgelegd hoe de data technisch opgeslagen worden en waarom daarvoor een extra disk nodig is.

Het gedeelte bij Speciale functies: Bij het kopje 'Online migratie en uitbreiding' wordt er gesproken over Online migratie. Hoort dit niet Realtime te zijn? 'Online' doelt volgens diverse woord definitie pagina's meer op het in stand hebben van een internet connectie. En niet op een migratie van RAID configuratie terwijl het systeem aan staat. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Basvdburg (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

XOR-functie[brontekst bewerken]

De omschrijving bij XOR-poort onder het kopje RAID-5 dekt de hier bedoelde lading niet helemaal. Een "zuivere" XOR geeft een logische 1 als slechts één van de ingangen 1 is, de hierbedoelde functie geeft een 1 als een oneven aantal ingangen 1 is. Voor een XOR met twee ingangen gaan beide op, maar met drie of meer niet en voor de RAID-functies worden echter minimaal drie ingangen gebruikt. Bij drie enen geeft een "zuivere" XOR een 0 als uitgang en de hierbedoelde een 1. Misschien nog wat schaafwerk nodig, dus, of een apart artikel over de niet-exclusieve XOR. Caseman 6 jul 2013 12:49 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Redundant array of independent disks. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 jun 2018 01:05 (CEST)Reageren