Overleg:Roodwangboszanger

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Joopwiki in het onderwerp Classificatie

Classificatie[brontekst bewerken]

Naar aanleiding van deze wijziging. De oude situatie lijkt ook niet geheel correct, waarbij twee classificaties dooreengebruikt worden. Voor de nieuwe classificatie in cettidae zijn weinig online bronnen te vinden. Voor classificatie in cettiidae iets meer,bijvoorbeeld in de postcodedierentuin zeggen ze dat deze vogel uit sylviidae is verwijderd, ten faveure van cettiidae, hetgeen tot nog niet tot portugal, noch tot de IUCN, noch tot het brede publiek is doorgedrongen. Ik heb er verder geen verstand van, maar :en wellicht wel (zie ook en:cettiidae) en ik stel voor - wellicht verkeerd - dat we dit beestje als sylviidae classificeren, met een zinnetje dat recent inzicht hem in cettiidae plaatst, of als cettiidae met een zinnetje dat deze soort voorheen in sylviidae plaatshad. — Zanaq (?) 15 dec 2009 23:23 (CET)

Ik heb hem van [1] en dan als je verder zoekt op de site Move Abroscopus from "Sylviidae" to Cettidae (Alström et al 2006, Johansson et al 2008). Ik stel voor voor de laatste optie te gaan dus "als cettiidae met een zinnetje dat deze soort voorheen in sylviidae plaatshad"--Joopwiki 15 dec 2009 23:33 (CET)Reageren
En met een enkele i zijn er meer verwijzingen te vinden--Joopwiki 15 dec 2009 23:37 (CET)Reageren
De aangehaalde site spelt het ook met dubbel-i overigens, alleen de titel van hun bron niet. — Zanaq (?) 15 dec 2009 23:46 (CET)
Maar op alle andere pagina's en in excel-bestanden alleem maar met 1.--Joopwiki 15 dec 2009 23:53 (CET)Reageren
Vreemd. Maar in combinatie met de latijnse naam van deze soort komt het met dubbel-i vaker voor. Mocht met enkel-i correct zijn, dan zou Cettidae verplaatst moeten worden naar bostjiftjaf(s), met redirects. — Zanaq (?) 17 dec 2009 20:19 (CET)
Ik ben er nog even ingedoken. Als je alle familienamen bekijkt dan blijkt de vorm ii af te leiden uit de naam van één van de onderliggende geslachten. De geslachten met ia op het eind geven voor zover ik kan zien altijd een ii in de familienaam. Bijv. Sylvia geeft Sylviidae, Certhia geeft Certhiidae, etc. Aangezien het hier een afleiding van Cettia gaat, zou Cettiidae de juiste vorm moeten zijn. Ik zal e.e.a. op die manier aanpassen. Overigens lijkt mij de Nederlandse naam bostjiftjaf niet correct. Ik verwijder die en stel voor die pas weer terug te plaatsen als er een goede bron voor is.--Joopwiki 18 dec 2009 21:00 (CET)Reageren