Overleg:Saara Chaudry

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Johanraymond in het onderwerp Bronvermelding

Bronvermelding[brontekst bewerken]

Hallo. Ik merk dat dit lemma een vertaling is van EN WP terwijl dit nergens vermeld wordt. Ik herinner aan de richtlijnen over bronvermelding bij vertalingen van een anderstalige wikipedia:

Vermeld bij publicatie welk Wikipedia-artikel de basis van de vertaling is. Dit kan door een permalink in het lemma zelf, bijvoorbeeld door middel van de sjabloon "bronvermelding anderstalige Wikipedia". Zo kunnen anderen naar het origineel terugbladeren en de vertaling zo mogelijk aanpassen. Bovendien is bronvermelding verplicht vanwege de licentie waaronder alle artikelen op Wikipedia gepubliceerd zijn.

Daarentegen dienen bronnen uit het vertaalde artikel die je niet zelf geraadpleegd hebt, niet in het artikel vermeld te worden. Je weet immers niet of de bron daadwerkelijk het beweerde ondersteunt.

mvg, Johanraymond (overleg) 30 apr 2023 17:44 (CEST)Reageren

Bronnen heb ik zelf geraadpleegd. Mijn excuses dat ik niet heb vermeld dat dit een vertaling is, daar was ik niet van bewust dat ik dast moest vermelden. Ik zal de vertaalsjabloon toevoegen. ShrewMoon (overleg) 1 mei 2023 10:19 (CEST)Reageren
Ok, bedankt. Johanraymond (overleg) 1 mei 2023 10:57 (CEST)Reageren