Overleg:Sandelhout (houtsoort)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Brya in het onderwerp Openingszin

Onduidelijk begin van artikel[brontekst bewerken]

In het begin van het artikel staat: "maar daar is nooit genoeg van." Doordat er nog niet gezegd is waarvoor het Sandelhout gebruikt wordt, echter, zorgt dit voor onduidelijkheid. Aan het eind van het artikel wordt wel gezegd waarvoor het hout gebruikt wordt. Misschien zou de structuur van dit artikel beter wat aangepast worden, zodat deze onduidelijkheid verdwijnt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jipo (overleg · bijdragen) [30 jun 2006 om 14:22]

Openingszin[brontekst bewerken]

Er werd ingevoegd "oorspronkelijk", maar dat dekt de realiteit niet. Het stelt dat levering door Santalum album een zaak van het verleden is, en dat is niet het geval.

Levering door Santalum album is ook vandaag de dag nog preferabel, omdat

  1. het is kwalitatief preferabel
  2. het is de soort waarmee vanouds plantages worden aangelegd, zodat het ook beschibaar is. Van de andere soorten is gewoon alles gekapt wat men kon vinden, zodat er niet veel over is.

Hier dekt "liefst" dus heel goed de lading. - Brya (overleg) 12 mrt 2021 06:46 (CET)Reageren

Niet mee eens. Er staat op de Engelse versie niets dat die soort preferable is. En er zijn vele plantages in Australië. Dus een bron is nodig. 2A02:A210:2787:6780:C5A2:2711:FD29:1D4D 12 mrt 2021 09:02 (CET)Reageren
Het is uiteraard heel gevaarlijk om iets af te leiden van de enwiki versie. Er staat daar van alles, inclusief aperte onzin, maar enkele citaten:
  • over Santalum album : "This species is the primary source of sandalwood used in commercial oil production"
  • over Australische plantages : "In Kununurra in Western Australia, Indian sandalwood is grown on a large scale", dus plantages van Santalum album.
  • over Santalum spicatum waarvan ook plantages zijn : "The export of 2 000 tonnes of sandalwood a year is primarily sourced from wild stands of the remote rangelands and Goldfields region of Western Australia." dus de huidige export komt niet van plantages; misschien verandert dat in de toekomst.
Dus waar die scepsis vandaan komt ontgaat me. - Brya (overleg) 12 mrt 2021 12:36 (CET)Reageren